2024. május 20., hétfő
NŐI SZUPERLIGA

Fölényes magyarkanizsai győzelem

Adorján: TSC Magyarkanizsa–Mašinac 8:1 (4.0)

Tisza-stadion, 50 néző, vezette: Stoiljković (Újvidék). Góllövők: Đurđevac a 39., a 63. és a 66., Bećić az 1. és a 86., Kecman a 28. és a 45. és Grujić az 55., illetve Milosavljević a 90+1. percben.
TSC: Kirjak (Ivanics), Zlatanović, Radunović (Vesić), Bosnić, Grujić, Szilusi, Kecman (Jović), Đurđevac (Spičanović), Bećić, Rodić, Božić.
Mašinac: Stanković, Mladenović, Krstić, Stevanovic, Filipović, Milenković, Ristić (Ivanović), Milosavljević, Pavlović, Anđelković (Stojanović), Ilić.

A magyarkanizsai együttes a szezon utolsó hazai bajnokiján az idény egyik leggyorsabb találatával szerezte meg a vezetést, Bećić ugyanis egy távoli lövéssel már a 12. másodpercben bevette a sereghajtó nišiek kapuját. A kék-fehérek ezt követően Kecman egyéni akciója végén megduplázták előnyüket, majd a félidő utolsó gólját is Kecman jegyezte, aki egy formás támadás végén fejjel vette be Stanković kapuját. A TSC-s lányok a folytatásban sem álltak le, és a végén fölényes győzelmet ünnepelhettek, mellyel bebiztosították szuperligás tagságukat. A Mašinac elleni összecsapáson a hazaiak csapatkapitánya, Szilusi Katarina századik bajnoki mérkőzését játszotta a magyarkanizsai klub színeiben.

VÖRÖSRE ÉGTEK AZ ÖRDÖGÖK
Egyre közelebb kerül a Manchester United ahhoz, hogy története legrosszabb szerepléseként a nyolcadik helyen végezzen a bajnokságban. Hétfőn este ugyanis a Crystal Palace otthonában léptek pályára a vörös ördögök, és nem kis meglepetésre kiütéses vereséget szenvedtek a táblázat utolsó harmadában szerénykedő vendéglátótól.

Bár a szünetben még hátrányban volt, a második játékrészben hét perc alatt fordítani tudott az Atalanta a sereghajtó Salernitana vendégeként. Győzelmével Gasperini tanítványai már a BL-indulást érő ötödik helyre léptek fel. Gól nélküli első félidőt követően Osimhen találatával a Napoli előnybe került a kiesőhelyen álló Udniese otthonában. Úgy tűnt, a nápolyiak három ponttal távozhatnak, ám a bírói ráadásban Success kiegyenlített.

A döntetlenül végződött mérkőzés következtében a Napoli gyakorlatilag letehet az őszi nemzetközi kupaszereplésről szőtt álmairól, mivel az utolsó három forduló előtt öt pont választja el a hetedik helyen álló Laziótól.

Angol bajnokság, 36. forduló: Crystal Palace–Manchester United 4:0. Olasz bajnokság, 35. forduló: Salernitana–Atalanta, 1:2, Udinese–Napoli 1:1. Az élmezőny: Inter 89, Milan 71, Juventus 66, Bologna 64 pont stb. Francia bajnokság, 32. forduló: Lille–Lyon 3:4.

 

Nyitókép: A bennmaradást ünneplő magyarkanizsai együttes