2024. május 10., péntek

A City könnyen nyert

A Brighton–Manchester City találkozón a vendégek kezdettől fogva éreztették, hogy számukra csak a győzelem az elfogadható eredmény. Nem kellett sokat várni a manchesteriek vezető találatára, egy tetszetős támadás végén Kevin De Bruyne fejjel vette be a Brighton kapuját. Nem sokkal később Phil Foden szabadrúgása nyomán a játékszer egy hazai játékoson megpattanva kötött ki a hálóban. Itt még nem volt vége a Brighton vesszőfutásának, mert Foden az ellenfél tizenhatosán belül szerzett labdát, és azt követően könnyedén belőtte második gólját. Bár a Brighton ezt követően is becsülettel küzdött, és egy büntetőt is számonkérhetett a játékvezetőn, gólt nem tudott lőni. Julián Álvarez egy óra elteltével iratkozott fel az eredményjelző táblára, így összességében a City nagyarányú győzelmet aratott, és egy pontra közelítette meg a listavezető Arsenalt.

A 73. perctől és 1:1-es állásról folytatták a 32. fordulóban Evan Ndicka rosszulléte miatt félbeszakadt Udinese–Roma találkozót. Először a vendéglátó járt közel a gólszerzéshez, Lorenzo Lucca lövését azonban Mile Svilar bravúrt bemutatva hárította. A futball törvényszerűsége ezúttal is bebizonyosodott, mert a bírói ráadásban egy római szögletet követően Bryan Cristante fejesével a Farkasok megnyerték a mérkőzést.

Angol bajnokság, korábbról elhalasztott találkozó: Brighton–Manchester City 0:4. Az élmezőny: Arsenal 77, Manchester City (–1) 76, Liverpool 74 pont stb. Olasz bajnokság, félbeszakadt mérkőzés: Udinese–Roma 1:2. Az élmezőny: Inter 86, Milan 69, Juventus 64, Bologna 62, Roma 58 pont stb.

 

Nyitókép: Foden kétszer köszönt be a Brightonnak (Fotó: Beta/AP)