2024. április 30., kedd
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Sokat érő győzelem

Ellentétes félidőket láthatott a Villarreal–Atlético Madrid spanyol bajnoki nézőserege. A vendégek egy szögletet követően Axel Witsel fejesével korán előnybe kerültek, és a szünetig több ígéretes lehetőséget is kidolgoztak, ám a hőn áhított második találatot nem tudták megszerezni. A pihenőt követően a Sárga Tengeralattjáró vette át a játék irányítását. Alexander Sørloth gyorsan kiegyenlített, és bár a házigazdák mindent megtettek az újabb gólért, a fordítás nem jött össze nekik. Ráadásul az utolsó percekben Saúl Ñíguez jól helyezett lövésével ismételten a vendégek szereztek vezetést, és erre már a Villarrealnak már nem volt válasza. Győzelmükkel a madridiak az Athletic Bilbaót megelőzve felléptek a Bajnokok Ligája-indulást jelentő negyedik helyre. Nem kellett megizzadnia az újabb sikerért az Internek, amely az Empolit fogadta. Federico Dimarco gyorsan feltörte a vendégek védelmét, és a listavezető a folytatásban is uralta a mérkőzést. Az Empoli csak elvétve jutott el a hazai kapuig, végül az utolsó negyedórában Alexis Sánchez gólja biztosította be a milánóiak győzelmét. Nem kegyelmezett a Bologna a sereghajtó Salernitanának. A BL-ért küzdő csapat egy félidő alatt eldöntötte az érdemi kérdéseket. A Bologna szurkolóinak örömét fokozta, hogy a nagy rivális Roma csak gól nélküli döntetlent játszott a Leccével.

Eredmények, spanyol bajnokság, a 30. fordulóból: Villarreal–Atlético Madrid 1:2. Az élmezőny: Real Madrid 75, Barcelona 67, Girona 65, Atlético Madrid 58, Athletic Bilbao 56 pont stb. Olasz bajnokság, a 30. fordulóból: Bologna–Salernitana 3:0, Cagliari–Verona 1:1, Sassuolo–Udinese 1:1, Lecce–Roma 0:0, Inter–Empoli 2:0. Az élmezőny: Inter 79, Milan 65, Juventus 59, Bologna 57, Roma 52 pont stb.

Nyitókép: Martínez (középen) próbálkozását Caprile bravúrral hárította, így az Inter csak a hajrában biztosította be győzelmét  (Fotó: Beta/AP)