2024. április 27., szombat

Harmadszor is az Egyesült Államok

Zsinórban harmadszor nyerte meg az Amerikai Egyesült Államok labdarúgó-válogatottja a CONCACAF Nemzetek Ligáját, miután a döntőben a vártnál simában győzte le Mexikót. Az első félidőben kevés helyzetet láthatott a közönség, főként a mezőnyben folyt a játék. A szünet előtt Tyler Adams mintegy 26 méterről eresztett meg egy hatalmas erejű lövést, amely a mexikóiak kapujában kötött ki. A folytatásban Mexikó többet támadott, de az amerikai védelem remekül állta a rohamokat, ráadásul Giovanni Reyna kapáslövésével eldöntötte a mérkőzést.

Olaszország Lorenzo Pellegrininek köszönhetően gyorsan előnybe került az Ecuador elleni felkészülési találkozón. A dél-amerikaiak ezen a mérkőzésen nem jelentettek sok veszélyt a taljánok kapujára. Érdekesség, hogy az olaszok kezdőcsapatában két újonc is szerepelt: Raoul Bellanova a védelemben, Guglieelmo Vicario pedig a kapuban kapott szerepet, és mindketten jó teljesítménnyel hálálták meg a bizalmat. Bár Vicariónak nem volt sok dolga, egy ízben Gonzalo Plata lövésénél bravúrt kellett bemutatnia, hogy megakadályozza az egyenlítést. Mezőnyfölényük ellenére az olaszok csak a bírói ráadásban zárták le a találkozót.

CONCACAF Nemzetek Ligája, döntő: USA–Mexikó 3:0. Felkészülési mérkőzések: Puerto Rico–Belize 0:3, Guatemala–Venezuela 0:0, Olaszország–Ecuador 2:0, San Marino–Saint Kitts és Nevis 0:0. Suriname–Martinique 1:1.

 

Nyitókép: Az USA bajnokcsapata (Fotó: Beta/AP)