2024. április 27., szombat

A hoppon maradt Klopp

Izgalmas összecsapást hozott a Manchester United–Liverpool mérkőzés az FA-kupában. A Vörös Ördögök McTominay találatával gyorsan megszerezték a vezetést, de a vendégek számukra a legjobbkor, közvetlenül a szünet előtt MacAllisternek és Szalahnak köszönhetően fordítottak. Bár a második játékrész során a Liverpool játékosai előtt több lehetőség adódott a találkozó lezárására, nem éltek a kínálkozó alkalmakkal, és ahogy az lenni szokott, mindez megbosszulta magát, Antony ugyanis a hajrában kiegyenlített, így következett a hosszabbítás.

A ráadásban Elliott megpattanó lövésével ismételten a Liverpool került előnybe, de a manchesteriek Rashford révén gyorsan válaszoltak. Amikor már szinte mindenki elkönyvelte, hogy a büntetőrúgások döntenek a továbbjutóról, Diallo egy gyors ellentámadás végén a 121. percben betalált a vendégek kapujába. A gólszerző féktelen öröme miatt ugyan megkapta második sárga lapját, de ez a Vörös Ördögök győzelmét már nem befolyásolta. A találkozó utáni nyilatkozatában Klopp, a Liverpool vezetőedzője elmondta, hogy először látta a játékosait szenvedni egy mérkőzésen.

Az Atlético Madrid–Barcelona találkozón a hazaiak lendülete fél óra elteltével kifulladt. Ezt érzékelve a katalánok magukhoz ragadták a kezdeményezést, és Félix találatával előnyhöz jutottak. Alig kezdődött el a második játékrész, tovább romlott a Matracosok helyzete, mivel Lewandowski is eredményes volt. Bő egy óra elteltével López adta meg a kegyelemdöfést az Atléticónak.

Habár kimondva-kimondatlanul a párizsiak már a Mbappé utáni időszakra készülnek, mégis a francia válogatott támadó került főszerepbe a PSG Montpellier elleni találkozóján, hiszen mesterhármasával jelentősen hozzájárult a kiesés elől menekülő csapat felett aratott nagyarányú győzelemhez. Az Inter nem bírt hazai pályán a Napolival. Bár a milánóiak az első félidő végén Darminak köszönhetően megszerezték a vezetést, és a második félidőben is fölényben játszottak, a vendégek a találkozó hajrájában Jesus révén szinte a semmiből kiegyenlítettek.

Spanyol bajnokság, 29. forduló: Rayo Vallecano–Betis 2:0, Atlético Madrid–Barcelona 0:3. Az élmezőny: Real Madrid 72, Barcelona 64, Girona 62 pont stb. Német bajnokság, 26. forduló: Borussia (D)–Frankfurt 3:1. Az élmezőny: Leverkusen 70, Bayern München 60, Stuttgart 56 pont stb. Olasz bajnokság, 29. forduló: Roma–Sassuolo 1:0, Inter–Napoli 1:1. Az élmezőny: Inter 76, Milan 62, Juventus 59 pont stb. Francia bajnokság, 26. forduló: Rennes–Marseille 2:0, Montpellier–PSG 2:6. Az élmezőny: PSG 59, Brest 47, Monaco pont stb. FA-kupa, negyeddöntő: Manchester United–Liverpool 2:2, hosszabbítás után 4:3. Magyar bajnokság, 25. forduló: MTK–Kisvárda 2:1.

 

Nyitókép: Jürgen Kloppnak nem tetszett, amit látott (Fotó: Beta/AP)