2024. április 27., szombat

Könnyed topolyai győzelem

Topolya: TSC–Mladost 4:1 (1:0)
TSC Aréna, 900 néző, vezette: Stojanović (Belgrád). Gólszerzők: Ćirković a 2. és a 67., Pantović az 58., Jovanović a 70., illetve Veličković a 74. percben.
TSC: Ilić, Antonić, Stojić, Krstić, Petrović (Sós), Radin (Vulić), Stanić (Kuveljić), Milosavljević, Ćirković (Vlalukin), Pantović (Milovanović), Jovanović.
Mladost: Stamenković, Udovičić, Leković, Cvetinović, Andrić, Varjačić Velicsković (Ćirić), Pejović (Lopes Pereira), Tumbasević (Žunić), Eze (Bojić), Ćirković (Dognimani).

A topolyaiak a Szuperliga 25. fordulója keretében könnyed győzelmet arattak a lučaniak felett, s ebben a második félidő dereka volt a döntő, amikor a hazaiak 13 perc alatt háromszor mattolták a vendégek védelmét. Már a 2. percben vezetett a TSC, a szemfüles Ćirković nem hagyta kihasználatlanul a váratlanul adódott helyzetet. A folytatásban Pantović is betalált, majd ismét Ćirković, őt követően pedig Jovanović is.

A vendégek a negyedik topolyai gól után négy perccel szépítettek, kihasználták a TSC játékosainak kisebb figyelmetlenségét, és Veličković a csereként beállt Bojić passzát lőtte a kapuba a tehetetlen Ilić mellett, aki egyébként ragyogó teljesítményével tűnt ki ezúttal is. A topolyaiak ezzel az újabb magabiztos győzelemmel továbbra is stabilan őrzik dobogós helyüket a tabellán. Žarko Lazetić kiválasztottjai szombaton 18 órakor a szabadkai városi stadionban lépnek pályára a Spartacus ellen.

További eredmények, I. liga, a 24. fordulóból: Mačva–Metalac 2:0, Vršac–Jedinstvo 1:0, Mladost–Radnički (NB) 0:1, Radnički (M)–Novi Sad 1:0, Kolubara–Grafičar 1:0. Az élcsoport: OFK Beograd 52, Inđija 41, Tekstilac 40 pont stb.

KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

GÓLESŐ LONDONBAN
Izgalmas csatát hozott a Chelsea–Newcastle angol bajnoki találkozó. A londoniak Nicolas Jacksonnak köszönhetően már az első percekben előnybe kerültek. A Szarkák a félidő hajrájában Alexander Isak találatával válaszoltak ugyan, de a kékek a szünet után gyorsan eldöntötték a három pont sorsát. Előbb Cole Palmer, majd Mihajlo Mudrik vette be a vendégek kapuját. Bár az utolsó percekben Jacob Murphy egy hatalmas erejű találattal szépített, a vendégek így sem kerülték el a vereséget.

Érdekesen alakult Spanyolországban a sereghajtó Almería és a Sevilla hétfő esti találkozója. A következő idényt nagy valószínűséggel már a másodosztályban kezdő csapat az első félidő utolsó perceiben megszerezte a vezetést, és némi meglepetésre előnye egészen a találkozó hajrájáig megmaradt. Akkor azonban az andalúziai csapat Dodi Lukebakio és Lucas Ocampos találataival gyorsan megfordította a mérkőzést. Sokan már biztosra vették a Sevilla győzelmét, de Marko Milovanović a bírói ráadás ötödik percében kiegyenlített, így pontot mentett csapatának. Továbbra sem tud kikecmeregni a gödörből a Lazio. A legutóbbi hat bajnokiból ötöt elveszítő római csapat ezúttal hazai pályán az Udinesétől szenvedett vereséget.

Eredmények, spanyol bajnokság, 28. forduló: Almería–Sevilla 2:2. Angol bajnokság, 28. forduló: Chelsea–Newcastle 3:2. Olasz bajnokság, 28. forduló: Lazio–Udinese 1:2.

LEFEJELTÉK – MENESZTETTÉK
Menesztették a Lecce vezetőedzőjét, Roberto D’Aversát, aki vasárnap lefejelte az ellenfél Hellas Verona egyik játékosát az olasz bajnokság 28. fordulójában. A vendég veronaiak 1:0-s sikerét hozó bajnoki lefújása után a Lecce védője, Marin Pongračić, illetve a rivális csatára, Thomas Henry szóváltásba keveredett. Feléjük közelített a hazaiak 48 esztendős trénere, majd fejelő mozdulatot tett Henry felé, aki összeesett, épp az egyik partjelző orra előtt. A Lecce a 15. helyen áll a Serie A-ban, egy ponttal a kiesőzóna előtt, és az utóbbi öt fordulóban nyeretlen a pontvadászatban.