2024. április 27., szombat

Szoboszlai zárta a gólparádét

A vártnál nagyobb arányú győzelmet aratott a Liverpool Prágában az Európa-liga nyolcaddöntőjében, így már az első találkozón eldöntötte a párharc sorsát. Az első félidőben a duplázó Darwin Núñez volt főszerepben, aki Alexis Mac Allister vezető találatát követően a szünetig eldöntötte a találkozót. A második játékrészben Conor Bradley egy suta mozdulattal aprócska reményt nyújtott a cseheknek, de Luis Díaz hamarosan visszaállította a háromgólos különbséget. Végül a második játékrészben beállt Szoboszlai Dominik adta meg a kegyelemdöfést a hazai csapatnak a bírói ráadás ötödik percében.

Egyoldalú küzdelmet hozott a sokak által a nyolcaddöntők rangadójának tartott Roma–Brighton mérkőzés. Az angol csapat ugyan a találkozó során többet birtokolta a labdát, de nem igazán tudtak mit kezdeni a játékszerrel, hiszen kevés veszélyes helyzetet alakítottak ki. A Farkasok viszont négyszer is mattolták a vendégek védelmét, így nyilván már az odavágón biztosították helyüket a legjobb nyolc között. Hasonlóan tett a Marseille is, amellyel szemben a Villarreal nem tudott komoly ellenállást tanúsítani. A Leverkusen viszont igencsak megszenvedett Azerbajdzsánban a Qarabağgal.

Az első félidő végén a hazaiak már kétgólos előnyben voltak, így a szünetben Xabi Alonso kénytelen volt addig pihentetett sztárjait a pályára küldeni. Florian Wirtz ugyan a hajrához közeledve szépített, de a Bundesliga listavezetője a bírói ráadás kezdetén még mindig hátrányban volt. A 92. percben azonban az azeriek megfeledkeztek Patrick Schickről, aki köszönte szépen, és közelről kiegyenlített.

A Konferencia Ligában fordulatos csatát hozott a Budapesten lejátszott Makkabi Haifa–Fiorentina találkozó. A csapatok felváltva vezettek, végül az olasz csapat a 95. percben Antonin Barak szemfülességének köszönhetően megnyerte a mérkőzést. Folytatja remek szereplését a Betist búcsúztató zágrábi Dinamo, amely kétgólos előnyt harcolt ki a PAOK ellen. Nem a görög csapatok estje volt a csütörtök, hiszen a Ferencvárost kiejtő Olimpiakosz hazai pályán sima vereséget szenvedett a Makkabi Tel-Avivtól.
Európa-liga, nyolcaddöntő, első mérkőzések: Roma–Brighton 4:0, Qarabağ–Leverkusen 2:2, Sparta (P)–Liverpool 1:5, Milan–Slavia (P) 4:2, Benfica–Glasgow Rangers 2:2, Freiburg–West Ham 1:0, Marseille–Villarreal 4:0.
Konferencia Liga, nyolcaddöntő, első mérkőzések: Ajax–Aston Villa 0:0, Molde–Brugge 2:1, Olimpiakosz–Makkabi (T.-A.) 1:4, Sturm–Lille 0:3, Dinamo (Z)–PAOK 2:0, Makkabi (H)–Fiorentina 3:4, Royale Union–Fenerbahçe 0:3, Servette–Plzeň 0:0.

 

Nyitókép: A prágaiak nehezen védték a liverpooli támadásokat (Fotó: Beta/AP)