2024. május 8., szerda

A Fradi fordítása

Igencsak ráijesztett a Loki a Ferencvárosra a Nagyerdei Stadionban, Manriquének ugyanis mindössze 25 másodpercre volt szüksége, hogy a vendégvédelem figyelmetlenségét kihasználva vezetést szerezzen a hajdúsági csapatnak. Nem sokáig örülhettek azonban a hazaiak, a zöld-fehérek Varga fejesével már a 10. percben kiegyenlítettek.

A félidő további részében rendkívül színvonalas játékot láthattak a nézők, s bár a címvédőnél volt többet a labda, a debreceniek is vezettek veszélyes ellentámadásokat. A második játékrész már inkább a küzdelemről, feszültségről szólt, mint a szép játékról. A hajrához közeledve Zachariassen találatával fordított a Fradi. A hazaiak természetesen mindent megtettek az egyenlítésért, de a fővárosiak, nem utolsósorban Dibusz bravúrjainak köszönhetően, a hármas sípszóig megőrizték minimális előnyüket.

Gyorsan eldöntötte a Fehérvár a MTK elleni idegenbeli bajnokit. Az első negyedóra végén a mindössze 19 éves Tóth juttatta előnyhöz a székesfehérváriakat, majd Stefanelli, Messi korábbi csapattársa tette megnyugtatóvá a vendégek előnyét. Figyelemre méltó, hogy az argentin játékos gyorsan beilleszkedett, már második találatát szerezte a magyar bajnokságban. A második félidőre igencsak visszaesett a színvonal, a hazaiak nem tudtak, a vendégek pedig nem akartak támadásokat vezetni. Az utolsó percekben volt némi izgalom, a játékvezető előbb büntetőt ítélt a Fehérvárnak kezezés miatt, majd videóelemzés után visszavonta.

Továbbra sem adja jelét a feltámadásnak a Kisvárda, amely egy héten belül harmadik hazai bajnokiját is elveszítette, ezúttal a Puskás Akadémiától szenvedett sima vereséget.

Vasárnap délután a Paks Windecker fejesével legyőzte a Kecskemétet, így visszavette az első helyet a Ferencvárostól. Mészöly Gézának jól sikerült a visszatérése az Újpest kispadjára, hiszen a lilák a Diósgyőr vendégeként szereztek három értékes pontot.

A 20. forduló: Kisvárda–Puskás Akadémia 0:2 (Nagy 18., Komáromi 35.), MTK–Fehérvár 0:2 (Tóth 15., Stefanelli 25.), Debrecen–Ferencváros 1:2 (Manrique 1., illetve Varga 10., Zachariassen 74.), Paks–Kecskemét 1:0 (Windecke 64.), Diósgyőr–Újpest 1:2 (Edomwonyi 50., illetve Radošević 17., Morschel 73.). A Zalaegerszeg–Mezőkövesd találkozó lapzárta után ért véget.

A következő forduló (2024. február 16-án, 17-én és 18-án): Paks–Zalaegerszeg, Kecskemét–Újpest, Mezőkövesd–Kisvárda, Fehérvár–Debrecen, Puskás Akadémia–MTK. A Ferencváros–Diósgyőr találkozót elhalasztották.

 

Nyitókép: Kemény csata folyt a debreceni pályán, képünkön Dušan Lagator és Stjepan Lončar (Fotó: MTI)