2024. május 9., csütörtök

Katar megvédte címét

Katar megvédte címét a labdarúgó-Ázsia-kupán, amelynek szombati döntőjében házigazdaként 3:1-re legyőzte Jordániát. A hazai csapat mindhárom gólja büntetőből született, és mindegyiknél Akram Afif állt a labda mögé. Mesterhármasának köszönhetően 8 találattal ő lett a kontinenstorna gólkirálya. Jordánia először szerzett érmet, de már az elődöntőbe jutással is a legjobb eredményét érte el. A döntőt hivatalosan 86 492 néző látta a Luszail Stadionban.

Döntő: Katar–Jordánia 3:1.

AFRIKA-KUPA

FEELDHETŐ BRONZCSATA
Finoman szólva sem volt szórakoztató a Dél-Afrika–Kongói Demokratikus Köztársaság bronzmérkőzés első félideje. A csapatok a mezőnyben birkóztak egymással, az ellenfél kapujának keretét csak egy-egy alkalommal találták el. Ekkor valamivel Dél-Afrika volt a kezdeményezőbb, a második játékrész viszont egyértelműen a kongóiakról szólt, nagy helyzeteket dolgoztak ki, azokat azonban képtelenek voltak gólra váltani.

Végül a büntetőpárbaj döntött. Mivel a dél-afrikaiak már az első körben hibáztak, a kongóiaknak nagy esélyük volt a győzelemre, az ötödik sorozatban azonban Chancel Mbemba célt tévesztett, majd Meschack Elia is pontatlannak bizonyult, így a jobb idegekkel rendelkező dél-afrikai játékosok vehették át a bronzérmet.

Bronzmérkőzés: Dél-Afrika–Kongói DK 0:0 – büntetőkkel 6:5. A döntőt vasárnap este lapzárta után játszották.

 

Nyitókép: A katariak ismét magasba emelhették az ázsiai serleget (Fotó: Beta/AP)