2024. május 9., csütörtök

Védelmek bakiparádéja

Mivel Szoboszlai Dominiknek kiújult a sérülése, nem léphetett pályára vasárnap este Londonban az Arsenal–Liverpool rangadón. Az Ágyúsok kezdték jobban a találkozót, sőt Bukayo Saka kissé szerencsés találatával a vezetést is megszerezték. A félidő végén a vendégek az Ágyúsok hathatós segítségével kiegyenlítettek. A második félidő elején a Liverpool védelme is nagyot hibázott, aminek következtében a vendéglátó ismét előnybe került. A vendégek gondjait csak tetézte, hogy a hajrában a játékvezető kiállította Ibrahim Konatét. Az utolsó percekben Leandro Trossard adta meg a kegyelemdöfést a Vörösöknek.

Olaszországban az Inter uralta a Juventus elleni derbi első félidejét, a vezetést mégis csak Federico Gatti öngóljával tudta megszerezni. A szünet után változott a szereposztás, a zebra mezesek támadtak, több veszélyes akciót vezettek, ám gólt nem tudtak lőni, így négy pontra nőtt a különbség a két csapat között.

A madridi városi rangadón a kezdőcsapatba Vinícius Júnior sérülése miatt bekerült Brahim Diaz juttatta előnyhöz a Realt. A második félidő elején Stefan Savić kiegyenlített, de a játékvezető les címén érvénytelenítette a találatot. A folytatásban a királyi gárda kihagyott néhány ziccert, és az utolsó percekben érkezett a szokásos büntetés: Marcos Llorente közeli fejesével pontot mentett a Matracosoknak.

Az NB I. vasárnap esti találkozóján a Paks hazai pályán legyőzte a Puskás Akadémiát, így visszavette az első helyet a Ferencvárostól.
Spanyol bajnokság, 23. forduló: Betis–Getafe 1:1, Real Madrid–Atlético Madrid 1:1. Az élmezőny: Real Madrid 58, Girona 56, Barcelona 50, Atlético Madrid 48 pont stb. Angol bajnokság, 23. forduló: Arsenal–Liverpool 3:1. Az élmezőny: Liverpool 51, Arsenal 49, Manchester City és Aston Villa 46 pont stb. Német bajnokság, 20. forduló: Leipzig–Union Berlin 2:0. Az élmezőny: Leverkusen 52, Bayern 50, Stuttgart 40 pont stb. Olasz bajnokság, 23. forduló: Atalanta–Lazio 3:1, Inter–Juventus 1:0. Az élmezőny: Inter 57, Juventus 53, Milan 49 pont stb. Francia bajnokság, 20. forduló: Brest–Nice 0:0, Lyon–Marseille 1:0. Az élmezőny: PSG 47, Nice 39, Brest 36 pont stb. NB I., 18. forduló: Paks–Puskás Akadémia 2:1 (Windecker 40., Lenzsér 56., illetve Komáromi 52.). Az élmezőny: Paks 37, Ferencváros 36, Fehérvár 30 pont stb.

 

Nyitókép: Gabriel Martinetti góljánál a Liverpool védelme szanaszét volt (Fotó: Beta/AP)