2024. május 9., csütörtök

A házigazda búcsúztatta a címvédőt

A tizenegyesek játszották a főszerepet hétfő este az Afrika-kupán. A Zöld-foki-szigetek ugyanis Mendes 88. percben értékesített büntetőjével győzte le Mauritániát. A Szenegál–Elefántcsontpart találkozón a címvédő Diallo korai találatával szerezte meg a vezetést, amire Kessié az utolsó percekben egy tizenegyes értékesítésével tudott válaszolni. Mivel a hosszabbításban nem változott az eredmény, következhetett a büntetőpárbaj, amelyet 5:4 arányban az Elefántok nyertek meg, így a csoportkörben bukdácsoló válogatott a negyeddöntőbe jutott.

Érdekesség, hogy házigazda a csoportkört követően menesztette Jean-Louis Gasset szövetségi kapitányt, a nyolcaddöntőben már Emerse Fae irányította a csapatot. Szenegál korai búcsúja mindenképp negatív meglepetés, hiszen a szurkolói ennél sokkal jobb szereplést vártak az előző bajnoktól.
Nyolcaddöntő: Zöld-foki-szigetek–Mauritánia 1:0, Szenegál–Elefántcsontpart 1:1 – büntetőkkel 4:5.

DE ROSSI MENETEL
Daniele De Rossi második bajnokiját is megnyerte a Roma vezetőedzőjeként. A Farkasok ezúttal a sereghajtó Salernitana otthonában léptek pályára, és az első félidőben nem történt sok említésre méltó esemény. A szünet után a Roma Dybala büntetőjével szerezte meg a vezetést, negyedórával később Pellegrini tette megnyugtatóvá a vendégek előnyét. A hazaiak azonban nem adták fel, a 70. percben Kasztansz fejesével szépítettek, és a hajrában több veszélyes támadást vezettek, egyenlíteniük azonban nem sikerült.
Spanyol bajnokság, 22. forduló: Getafe–Granada 2:0 Olasz bajnokság, 22. forduló: Salernitana–Roma 1:2.

 

Nyitókép: A címvédő szenegáliaknak érthetően nem esett jól a nyolcaddöntős kudarc (Fotó: Beta/AP)