2024. május 9., csütörtök

A fáraók bukása

Vasárnap este óriási meglepetésre Egyiptom búcsúzni kényszerült az Afrika-kupától, miután büntetőpárbajban alulmaradt a Kongói Demokratikus Köztársasággal szemben. Az alacsony színvonalú találkozón az első félidő végén került sor egy gyors gólváltásra, de ettől eltekintve a kapuk csak elvétve forogtak veszélyben. 120 perc után következhettek a tizenegyesek, amelyek végrehajtásában a kongóiak bizonyultak jobbnak, így ők jutottak be a negyeddöntőbe.

Afrika-kupa, nyolcaddöntő: Egyenlítői-Guinea–Guinea 0:1, Egyiptom–Kongói DK 1:1 – büntetőkkel 7:8.

KÉT GÓL ELŐNY, KÉT PONT VESZTÉS
A spanyol bajnokság vasárnap esti mérkőzésén az Atlético Madrid végig fölényben volt a Valenciával szemben, ehhez mérten nyertek is, és sikerükkel felléptek a harmadik helyre. Az Inter Martíneznek az első negyedórában lőtt góljával legyőzte a Fiorentinát, s úgy is vezeti az olasz bajnokságot, hogy eggyel kevesebb meccset játszott, mint a nagy rivális Juventus.

Remekül kezdett a PSG a Brest elleni találkozón, de feltámadt a Brest, és kiegyenlített. A játékvezetői ráadásban a PSG megfogyatkozott, ám a Szentek szerencséjére a vendégeknek már nem maradt idejük kihasználni az emberelőnyt, de a listavezető így is két biztosnak tűnő pontot bukott.

Spanyol bajnokság, 22. forduló: Sevilla–Osasuna 1:1, Atlético Madrid–Valencia 2:0. Az élmezőny: Girona 55, Real Madrid 54, Atlético Madrid és Barcelona 44 pont stb. Német bajnokság, 19. forduló: Borussia (D)–Bochum 3:1. Az élmezőny: Leverkusen 49, Bayern 47, Stuttgart 37 pont stb. Olasz bajnokság, 22. forduló: Lazio–Napoli 0:0, Fiorentina–Inter 0:1. Az élmezőny: Inter 54, Juventus 53, Milan 46 pont stb. Francia bajnokság, 19. forduló: Toulouse–Lens 0:2, PSG–Brest 2:2. Az élmezőny: PSG 44, Nice 38, Brest 35 pont stb. FA-kupa: Newport–Manchester United 2:4.

 

Nyitókép: A Brest szívósan védekezett Párizsban, és meg is lett az eredménye (Fotó: Beta/AP)