2024. május 9., csütörtök

Egy gól négy meccsen!

Gólínség volt szerdán az Afrika-kupán, a négy lejátszott mérkőzésen mindössze egyetlen találat született, amelyet az F csoportban Marokkó színeiben Zijes a 38. percben lőtt Zambiának, amivel nemcsak a csoport első helyét biztosította be, hanem óriási szolgálatot tett a rendező Elefántcsontpartnak is, amely így negyedik lett a csoportharmadikok helyezettjeinek listáján, vagyis folytathatja a küzdelmet.

3. forduló, E csoport: Dél-Afrika–Tunézia 0:0, Namíbia–Mali 0:0. A csoport végeredménye: Mali 5, Dél-Afrika és Namíbia 4, Tunézia 2 pont. F csoport: Tanzánia–Kongói DK 0:0, Zambia–Marokkó 0:1. A csoport végeredménye: Marokkó 7, Kongói DK 3, Zambia és Tanzánia 2 pont.

KATALÁN RÉMÁLOM
Meglepetésekkel zárult a spanyol kupa szerdai játéknapja, hiszen a bajnokság listavezetője, a Girona és a harmadik Barcelona is búcsúzni kényszerült. A korábbról elhalasztott Bayern München–Union Berlin találkozón a bajorok rengeteg helyzetet dolgoztak ki, gólt viszont csak egyet sikerült lőniük, de ez is elegendőnek bizonyult a győzelemhez, így a címvédő négy pontra csökkentette hátrányát a Leverkusennel szemben.

Chelsea–Liverpool döntő lesz az angol ligakupában, a vörösök ugyanis a másik elődöntő visszavágójában a Fulham vendégeként meg tudták őrizni minimális előnyüket. További jó hír a Liverpool szurkolói számára, hogy Szoboszlai Dominik a csapat orvosi stábja szerint vasárnap már pályára léphet a Norwich elleni FA-kupa-találkozón.     

Angol ligakupa: Fulham–Liverpool 1:1 (összesítésben 2:3). Német bajnokság: Bayern München–Union Berlin 1:0. Az élcsoport: Leverkusen 48, Bayern 44, Stuttgart 34 pont stb. Spanyol kupa: Mallorca–Girona 3:2. Athletic Bilbao–Barcelona 2:2 – h. u. 4:2.

 

Nyitókép: Baszk öröm a katalánok ellen (Fotó: Beta/AP)