2024. május 9., csütörtök

Az Interé az olasz szuperkupa

Hétfőn este játszották le Rijádban a Napoli–Inter olaszszuperkupa-döntőt. Az első félidő inkább taktikai csatát hozott, helyzetet keveset láthattak a nézők. A Napoli a védekezésre helyezte a hangsúlyt, főként az Inter irányította a játékot, és a második játékrészben Simeone öt perc alatt begyűjtött két sárga lapot, így az Inter még jobban fokozta a nyomást, aminek meg is lett az eredménye, a 91. percben Martínez immár szabályos keretek között lőtt gólt, így a serleget sorozatban harmadszor emelhették magasba a milánóiak.

Olasz szuperkupa: Napoli–Inter 0:1. Angol bajnokság, 21. forduló: Brighton–Wolves 0:0. Spanyol bajnokság, 21. forduló: Granada–Atlético Madrid 0:1.

Az Afrika-kupában hétfőn hatalmas meglepetés született, mivel az A csoport 3. fordulójában Egyenlítői-Guinea nagy vereséget mért a rendező Elefántcsontpartra. A csoport másik találkozóján Nigéria minimális győzelmet könyvelt el Bissau-Guinea felett, így a csoportot jobb gólarányának köszönhetően Egyenlítői-Guinea nyerte meg Nigéria előtt. A rendezők abban reménykedhetnek, hogy a négy legjobb csoportharmadik között végeznek, ebben az esetben folytathatják a tornát a kieséses szakaszban.

3. forduló, A csoport: Bissau-Guinea–Nigéria 0:1, Egyenlítői-Guinea–Elefántcsontpart 4:0. A csoport végeredménye: Egyenlítői-Guinea és Nigéria 7, Elefántcsontpart 3, Bissau-Guinea 0 pont. B csoport: Mozambik–Ghána 2:2, Zöld-foki-szigetek–Egyiptom 2:2. A csoport végeredménye: Zöld-foki-szigetek 7, Egyiptom 3, Ghána és Mozambik 2 pont.

 

Nyitókép: Milánói kézben a szuperkupa (Fotó: Beta/AP)