2024. május 9., csütörtök

Dél-Afrika veresége

Megtört a jég, a 13. kontinenstornáján részt vevő Burkina Faso először kezdte győzelemmel az Afrika-kupát, ugyanis a Mauritánia elleni találkozó mindent eldöntő találatát Traoré a 96. percben szerezte meg. Dél-Afrikának viszont nem sikerült a visszatérés, mert gól nélküli első félidőt követően vereséget szenvedett Malitól. Az E csoport másik mérkőzésén meglepetésre Namíbia legyőzte Tunéziát. Habár a tunéziaiak birtokolták többet a labdát, a veszélyesebb támadásokat Namíbia vezette, amely Hotto 88. percben született fejesével nyerte meg az összecsapást.

Az olasz bajnokság 20. fordulójának utolsó mérkőzésén a Juventus sima győzelmet aratott a Sassuolo felett. A találkozó hőse az első félidőben duplázó Dušan Vlahović volt.

Az FA-kupában meglepetésre a West Ham a másodosztályban szereplő Bristol City otthonában szenvedett vereséget. A Wolverhampton–Brentford összecsapás drámai végjátékot hozott, a hazai csapat csak a hosszabbításban egy büntető értékesítésével tudta kiharcolni a továbbjutást.

A spanyol kupában a Sevilla Ramosnak köszönhetően jutott előnybe a Getafe otthonában. Nem sokkal később viszont pont a veterán védő hibáját kihasználva Mata egalizálta az állást. A második félidőben Romero került főszerepbe, két találatának köszönhetően ugyanis a vendégek kiharcolták a továbbjutást.

Afrika-kupa, D csoport: Burkina Faso–Mauritánia 1:0. E csoport: Tunézia–Namíbia 0:1, Mali–Dél-Afrika 2:0. Olasz bajnokság, 20. forduló: Juventus–Sassuolo 3:0. Az élmezőny: Inter 51, Juventus 49, Milan 42, Fiorentina 34, Atalanta és Lazio 33 pont stb. FA-kupa: Wolves–Brentford 2:2, h. u. 3:2, Birmingham–Hull 2:1, Bolton–Luton 1:2, Bristol City–West Ham 1:0, Eastleigh–Newport 1:3. Spanyol kupa: Getafe–Sevilla 1:3, Athletic Bilbao–Alavés 2:0, Tenerife–Mallorca 0:0, h. u. 0:1.

 

Nyitókép: A mindig csinos dél-afrikai szurkolók szomorúak maradtak