2024. május 20., hétfő

Szoboszlai megadta az alaphangot

Az angol ligakupa utolsó negyeddöntőjében a Liverpool a West Hamet fogadta, és a vártnál könnyebben harcolta ki az elődöntős szereplést. A vörösöknek Szoboszlai Dominik szerezte meg a vezetést a 28. percben. A hazaiak továbbra is támadásban maradtak, és a második játékrészben igazi gólesővel kápráztatták el szurkolóikat. A vendégek nem tudtak komolyabb ellenállást tanúsítani, összesen két alkalommal vették célba a Pool kapuját, igaz, így is lőttek egy becsületgólt.

Az olasz kupában óriási mezőnyfölénye ellenére az Inter a kilencven perc során nem tudta bevenni a Bologna kapuját, így hosszabbításra került sor. A 92. percben Carlos Augusto megszerezte a hőn áhított találatot, ám az igazi dráma csak ekkor kezdődött. Az addig támadásban nem sokat mutató Bologna ugyanis az utolsó 10 percben Sam Beukema és Dan Ndoye góljaival megfordította a mérkőzést. Az olasz kupából így két nap alatt búcsúzott a bajnokság címvédője, a Napoli és a pontvadászat jelenlegi listavezetője, az Inter is.

Spanyolországban a Barcelona saját magának tette nehézzé az Almería elleni bajnokit. A katalán támadóalakzat ezúttal jól működött, ugyanakkor a védelem ismét összeügyetlenkedett az ellenfélnek két gólt, így nem csoda, hogy Sergi Roberto csak a 83. percben tudta megszerezni a három pontot érő találatot. A Villarreal–Celta találkozó sajátos rekordot állított fel a La Ligában, a játékvezető ugyanis 15 perces (!) hosszabbítást rendelt el a második félidőben, amihez ha hozzáadjuk az első játékrészt követő 4 perc ráadást, megállapíthatjuk, hogy a játékosok hosszabbítás gyanánt közel fél félidőt lejátszottak.

Franciaországban a Metz ugyan egy félidőn át tartani tudta a PSG-t, de a második játékrészben a duplázó Kylian Mbappé vezetésével a párizsiak gólokban is kifejezésre juttatták játékoskeretük minőségbeli fölényét.

A hazai Szuperliga 9. fordulóból pótolt rangadóján a Partizan hazai pályán megverte a Crvena zvezdát, így a fekete-fehérek átvették a vezetést a tabellán, és az élen zárják az őszi idényt.

Eredmények, német bajnokság, a 16. fordulóból: Union Berlin–Köln 2:0, Frankfurt–Borussia (M) 2:1, Heidenheim–Freiburg 3:2, Leverkusen–Bochum 4:0, Stuttgart–Augsburg 3:0, Wolfsburg–Bayern 1:2. Az élcsoport: Leverkusen 42, Bayern 38, Stuttgart, 34 pont stb. Francia bajnokság, a 17. fordulóból: Brest–Lorient 4:0, Clermont–Rennes 1:3, Lyon–Nantes 1:0, Montpellier–Marseille 1:1, Nice–Lens 2:0, PSG–Metz 3:1, Reims–Le Havre 1:0, Strasbourg–Lille 2:1, Toulouse–Monaco 1:2. Az élcsoport: PSG 40, Nice 35, Monaco 33 pont stb. Spanyol bajnokság, a 18. fordulóból: Barcelona–Almería 3:2, Athletic–Las Palmas 1:0, Villarreal–Celta 3:2. Az élcsoport: Girona 44, Real Madrid 42, Barcelona 38 pont stb. Szuperliga, a 9. fordulóból: Partizan–Crvena zvezda 2:1, Radnički 1923–Radnik 1:0. Az élcsoport: Partizan 47, Crvena zvezda 46, TSC 36 pont stb. Angol ligakupa: Liverpool–West Ham 5:1. Olasz kupa: Inter–Bologna 1:2.

Nyitókép: Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője elégedetlen volt a hazai szurkolók biztatásával, mert szerinte az első félidőben kevés támogatást kapott a nézőtérről (Fotó: Beta/AP)