2024. május 8., szerda

Könnyű, de fontos topolyai győzelem

A TSC saját közönsége előtt az ivanjicai Javorral találkozott hétfőn. A topolyaiak mozgalmas időszakon vannak túl, de ez szemmel láthatóan jót tett a csapatnak, kiváló formában játszották végig a találkozót, esélyt nem adva ellenfelüknek. Az első félidőben néhány kihagyott helyzetet követően a 28. percben Ifet Đakovac szerezte meg a vezetést csapatának. Ezt követően egy hatalmas lehetőség marad ki: Ilić kapus jó érzékkel látta meg, hogy a kiválóan helyezkedő Milosavljevićre nem figyel senki, hosszú indítással játékba is hozta, a TSC játékosa szemtől szembe került a vendégek kapusával, tizenkét méterről leadott lövését azonban Manojlović bravúrral hárította.

A félidő végéig ennek ellenére is sikerült kétgólosra növelni az előnyt: Jovanović beadását látványos csukafejessel Marko Rakonjac váltotta gólra. A második játékrész is a TSC dominanciája jegyében telt. A 81. percben Milan Radin pontos átadását követően Miloš Pantović megszerezte csapata harmadik gólját is, beállítva a végeredményt.

A topolyaiak 18 mérkőzésen 36 pontot szereztek, magabiztosan őrzik harmadik helyüket a tabellán. A TSC pénteken hazai pályán, a 9. fordulóban elmaradt, Napredak elleni találkozóval zárja az őszi idényt, jelenlegi helyezése jövőre is európai szerepléssel kecsegtet.

Topolya: TSC–Javor 3:0 (2:0)

TSC Aréna, 1900 néző, vezette: M. Ilić (Ćuprija). Góllövő: Đakovac a 28., Rakonjac a 45+2. és Pantović a 82. percben.

TSC: Ilić, Ćalušić, Antonić, Krstić, Petrović, Radin, Đakovac (Stanić, 75.), Milosavljević (Pantović, 62.), Cvetković (Sós, 85.), Jovanović (Ćirković, 75.), Rakonjac (Milovanović, 62.).
Javor: Manojlović, Gojković (Z. Petrović, 88.), Obradović, Kopitović, Dolmagić (M. Ilić, 83.), Bosić (Ratković, 88.), Miletić, Doucoure, Tanko (Eliomar, 83.), Tojčić, Gigić (Loue Bayere, 66.).

Eredmények, a 19. fordulóból: TSC–Javor 3:0, Čukarički–IMT 0:1. Az élcsoport: Crvena zvezda 46, Partizan 44, TSC 36 pont stb.