2024. május 20., hétfő

Sorsoltak a BL-ben

Az európai szövetség nyoni központjában hétfőn lebonyolították a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének sorsolását, a következő kör programjából a Napoli–Barcelona és az Inter–Atlético párharc emelkedik ki. A címvédő Manchester Citynek várhatóan nem lesz nehéz dolga, az angol sztárcsapat a Københavnt kapta.

A két magyart, Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató Leipzig a Real Madriddal találkozik majd. A nyolcaddöntő sorsolásánál a csoportmásodikok mellé húzták a csoportelsőket úgy, hogy az azonos négyesből továbbjutott, illetve azonos országbeli együttesek nem kerülhettek össze. Az első mérkőzéseket február 13–14-én, valamint 20–21-én rendezik, a visszavágókra március 5–6-án és 12–13-án kerül sor. A BL fináléja Londonban lesz június 1-jén.

A BL-nyolcaddöntő párosítása: Porto–Arsenal, Napoli–Barcelona, PSG–Real Sociedad, Inter–Atlético Madrid, PSV–Borussia (D), Lazio–Bayern, København–Manchester City, Leipzig–Real Madrid.

NAGYOBB VOLT A FÜSTJE...
Nagy érdeklődés előzte meg a Liverpool–Manchester rangadót. A találkozót a hazai csapat uralta, mintegy 70 százalékban birtokolta a játékszert, és játékosai több mint harminc alkalommal vették célba a vendégkaput. Mindez azonban kevésnek bizonyult a győzelemhez.

Szoboszlai Dominiknek sem ez volt a legjobb mérkőzése Liverpoolban, amit hűen tükröz, hogy Jürgen Klopp már a 61. percben lecserélte. Az utolsó percekre a vendégcsapat Diogo Dalot kiállítását követően emberhátrányba került, ám ez érdemben nem befolyásolta a mérkőzést.

Olaszországban tovább tart a Bologna szárnyalása, amely csapat vasárnap este a Romát múlta felül, és fellépett a negyedik helyre. Az Inter rendkívül értékes győzelmet aratott a Lazio vendégeként, és négypontosra növelte előnyét a Juventus előtt. Németországban a Leverkusen és a Bayern München magabiztos sikereket arattak a Frankfurt és a Stuttgart felett. Spanyolországban a Real Madrid könnyed játékkal múlta felül a Villarrealt. Érdekesség, hogy Luka Modrić ezen a találkozón szerezte meg idénybeli első bajnoki találatát.

Győzelmével a királyi gárda megelőzte a hétfőn lapzárta után pályára lépő Gironát. Franciaországban a Lille–PSG derbin a párizsiak Kylian Mbappé találatával szereztek vezetést a 61. percben. Sokáig úgy tűnt, hogy ez elég is lesz a három ponthoz, ám a bírói ráadásban Jonathan David kiegyenlített. Nem született gól az év utolsó magyar bajnokiján, a Puskás Akadémia–Mezőkövesd mérkőzésen. Az eredmény kétségkívül a vendégeknek felelt meg jobban, akik a megszerzett ponttal elkerültek a kiesőhelyekről.

Eredmények, angol bajnokság, a 17. fordulóból: Liverpool–Manchester United 0:0. Az élcsoport: Arsenal 39, Liverpool és Aston Villa 38, Manchester City 34, Tottenham 33 pont stb. Spanyol bajnokság, a 17. fordulóból: Las Palmas–Cádiz 1:1, Real Madrid–Villarreal 4:1. Az élcsoport: Real Madrid 42, Girona 41, Barcelona 35, Atlético 34, Athletic 32 pont stb. Francia bajnokság, a 16. fordulóból: Marseille–Clermont 2:1, Lille–PSG 1:1. Az élcsoport: PSG 37, Nice 32, Monaco 30, Lille és Brest 28 pont stb. Német bajnokság, a 15. fordulóból: Leverkusen–Frankfurt 3:0, Bayern–Stuttgart 3:0. Az élcsoport: Leverkusen 39, Bayern 35, Leipzig 32, Stuttgart 31, Borussia (D) 26 pont stb. Olasz bajnokság, a 16. fordulóból: Bologna–Roma 2:0, Lazio–Inter 0:2. Az élcsoport: Inter 41, Juventus 37, Milan 32, Bologna 28, Napoli 27 pont stb. Magyar bajnokság, a 17. fordulóból: Puskás Akadémia–Mezőkövesd 0:0. Az élcsoport: Paks 34, Ferencváros 33, Fehérvár 30, Puskás Akadémia 28 pont stb.

 

Nyitókép: A Poolnak nem ez volt idén a legjobb találkozója (Fotó: Beta)