2024. május 8., szerda

Harmadik hely a Ladies Openen

December eleji pljevljai nemzetközi tornát követően a TSC-s lányok az elmúlt hétvégén ismét hosszú útra indultak, a Tisza-partiak ugyanis december 17-én a boszniai Čitlukban léptek pályára, az ottani Ladies Open Brotnjo 2023 elnevezésű tornán. A viadalra hat környékbeli országból tizenkét csapat nevezett be.

A magyarkanizsai együttes a csoportjában egy 5:0-s és egy 2:0-s sikerrel indított, majd a negyeddöntőben Lena Marjanović és Božana Božić góljaival a posušjei Inter gárdáját is felülmúlták. Az elődöntőben a pljevljai torna győztese, a bijeljinai Radnik már túl nagy falatnak bizonyult Szilusiék számára (1:3), így a kék-fehéreknek maradt a harmadik helyért megrendezett összecsapás, amelyet nem kis izgalmak után meg is nyertek: a bronzmeccsen ellenfelük, a montenegrói bajnok Breznica már 2:0-ra vezetett, a TSC-s lányok azonban nem adták fel, és Lena Marjanović (2), valamint Maja Šaranović találataival megfordították az állást.

A magyarkanizsai klubnak az év végéig lesz még egy külföldi fellépése, Kovács Izabelláék december 28-án a székesfehérvári Futballfesztiválon vesznek majd részt.