2024. május 8., szerda

FRISSÍTETT – Szépített a TSC!

Az első tíz perc mindkét oldalon szoros emberfogással telt, komoly helyzetet egyik csapat sem tudott kialakítani. A TSC Ćirković és Petrović révén bal oldali támadásokkal próbálkozott, de eredménytelenül. Negyedóra elteltével a védelem mindkét oldalon kissé fellazult, veszélyes akciót azoban ennek ellenére sem tudtak kidolgozni a csapatok.

A folytatásban az Olimpiakosz némi mezőnyfölényt harcolt ki, a játék többnyire a topolyaiak kapuja előtt zajlott, a védelem a 21. percben nem tudott tisztázni, Rodinei jobb oldali beadást követően El Kaabi juttatta vezetéshez az Olimpiakoszt.

A hazai nyomás az 1:0-s vezetést követően sem csökkent,a topolyai gárda alaposan beszorult saját kapuja elé. Az Olimpiakosz kitartása a 40. percben újabb góllá ért, Podence alaposan becsapta a TSC védőit,cselsorozatát követően a bal felsőbe bombázott.

A támadónak csak néhány perc kellett és ismét eredményes volt, második gólja alkalmával a tizenhatos bal sarkáról mattolta a topolyai védelmet.

A félidő végén a TSC jó helyről lőhetett szabadrúgást,a próbálkozás azonban elhalt a görög sorfalon,így 3:0 hazai vezetésnél vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második félidő rögtön hazai találattal indult, a bal oldali görög szögletet Retszosz fejjel, a kapufa segítségével váltotta gólra. A TSC szinte azonnal szépített is Đakovac egyéni akciója révén.

A 60. percben Kuveljić megkapta második sárga lapját,így a TSC emberhátrányban folytatja a mérkőzést. A TSC játékosa szinte még el sem hagyta a pályát,Ćirković a görögök pillanatnyi figyelmetlenségét kihasználva megszerezte a topolyaiak második gólját.

A csereként beálló El Arabi néhány perc játék után „beköszönt”, így a az Olimpakosz már 5:2-re vezet.

Žarko Lazetić az Ilić, Krstić, Stojić, Ćalušić, Petrović, Cvetković, Radin, Kuveljić, Đakovac, Milovanović, Ćirković összeállítású kezdőcsapatnak szavazott bizalmat az Olimpiakosszal szemben. Az együttesek már javában melegítenek, felfokozott hangulatról (egyelőre) nem beszélhetünk, hiszen ahogy arról már többször beszámoltunk, nézők nem lehetnek a stadionban.

Egyelőre úgy tűnik azonban, a görög média munkatársai mind erre a találkozóra és alkalomra vártak, komoly tömeg gyűlt össze a sajtó számára fenntartott páholyban, szabad ülőhely már alig van. Sajtóigazolványt sehol nem kértek, sokan munkaeszközök nélkül, vélhetően az ügyeletes hangulatfelelős szerepében érkeztek a találkozóra – avagy jó görögök módjára biztosan lesz ki bíztassa a hazaiakat...

A mérkőzést megelőző sajtótájékoztató alapján nyíltsisakos küzdelemre számíthatunk, a topolyaiknak veszítenivalójuk nincs, győzelmük ugyanakkor azt jelentené, tavasszal a Konferencia Ligában folytathatják európai szereplésüket. Lazetic együttese jó sorozatot tudhat maga mögött, és a topolyai 2:2-es találkozóból kiindulva itt is meglepheti a szurkolók nyújtatta valódi hátszél nélkül pályára vonuló görögöket.

 

Nyitókép: Erős Kincses Krisztina felvétele