2024. május 9., csütörtök
LABDARÚGÁS – TSC

Meg kell ragadni a lehetőséget!

A TSC holnap komoly reményekkel lép pályára az Európa-liga csoportkörének utolsó fordulójában, a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón Žarko Lazetić, a gárda vezetőedzője, és Milan Radin játékos válaszolt az újságírók kérdéseire. A szakvezető hangsúlyozta, a bajnoki mérkőzésekből tudnak merítkezni, a felkészülés jól sikerült, ráadásul a topolyai találkozón bizonyították, képesek felvenni a versenyt a görög együttessel. Nyomás nélkül lépnek pályára, ugyanakkor tisztában vannak a mérkőzés súlyával és a benne rejlő lehetőséggel, hiszen győzelem esetén tavasszal a Konferencia-ligában folytathatják – ez hatalmas siker lenne az egyesület számra, főleg ha az ellenfelek nagyságát vesszük figyelembe.

– Kemény mérkőzésre, igazi rangadóra számítok, mindkét együttes bizonyítani szeretne, ráadásul számunkra az esetleges győzelem komoly jelentőséggel is bír. Örülök, hogy a meccsnek épp ebből kifolyólag nem lesz reviális jellege. Ettől függ, tavasszal folytathatjuk-e az európai kupaszereplést, meg kell ragadnunk a lehetőséget!

Lazetić kitért a szurkolók hiányára is: – Leginkább szomorú vagyok a kialakult helyzet miatt, ezek a csapatok megérdemlik, hogy teltház előtt lépjenek pályára. Lehet számunkra előny lesz, hogy az Olimpiakosz a drukkerek nyújtotta hátszél nélkül lép pályára, de emiatt cseppet sem vagyok boldog. A koronavírus-járvány alatt épp eleget játszottunk üres stadionban.

Milan Radin hozzátette, mindannyian tisztában vannak az Olimpiakosz múltjával és jelenlegi képességeivel, ennek ellenére mindent meg fognak tenni a győzelem érdekében, nem félnek, hiszen Topolyán már megmutatták, mire képesek ellenük.

A TSC a sajtótájékoztatót követően birtokba vette a Karaiszkákisz Stadion pályáját.

Nyitókép: Milan Radin és Žarko Lazetić a sajtótájékoztatón, fotó: Erős Kincses Krisztina