2024. május 8., szerda

Vasárnap esti izgalmak

Fordulatos, gólokban gazdag találkozót játszott egymással a Manchester City és a Tottenham, aminek végén a csapatok megosztoztak a pontokon. Érdekesség, hogy a címvédő sorozatban harmadik döntetlenjét játszotta, aminek leginkább az Ágyúsok örülhetnek. A Leverkusen–Borussia Dortmund német rangadón a vendégek korán megszerezték a vezetést, ám a gyógyszergyáriak a hajrában kiegyenlítettek.

Sokáig vezetett a Sassuolo haza pályán a Romával szemben, de az utolsó fél órában a vendéglátó emberhátrányba került, és ennek köszönhetően a Farkasok végül megfordították a találkozót. Az este legsimább találkozóját a Napoli és az Inter vívta. A címvédő nem tudott méltó ellenfele lenni a milánói csapatnak.

A Barcelona–Atlético Madrid találkozó érdekessége, hogy a katalánok a rangadót az ellenfelüktől kölcsönkapott João Félix találatával nyerték meg. A Ferencváros több ígéretes helyzetet is kidolgozott a Mezőkövesd ellen, de gólt nem tudott szerezni, így be kellett érnie mindössze egy ponttal. A bajnokságban így tovább tart a címvédő hullámvölgye, hiszen a legutóbbi négy fordulóban 10 pontot hullajtott el.

Eredmények, angol bajnokság, a 14. fordulóból: Manchester City–Tottenham 3:3. Az élcsoport: Arsenal 33, Liverpool 31, Manchester City 30 pont stb. Spanyol bajnokság, a 15. fordulóból: Sevilla–Villarreal 1:1, Barcelona–Atlético Madrid 1:0. Az élcsoport: Real Madrid és Girona 38, Barcelona 34 pont stb. Francia bajnokság, a 14. fordulóból: Lille–Metz 2:0, Marseille–Rennes 2:0. Az élcsoport: PSG 33, Nice 29, Monaco 27 pont stb. Német bajnokság, a 13. fordulóból: Leverkusen–Borussia (D) 1:1, Augsburg–Frankfurt 2:1. Az élcsoport: Leverkusen 35, Bayern 32, Stuttgart 30 pont. Olasz bajnokság, a 14. fordulóból: Sassuolo–Roma 1:2, Napoli–Inter 0:3. Az élcsoport: Inter 35, Juventus 33, Milan 29 pont stb. Magyar bajnokság, a 15. fordulóból: Ferencváros–Mezőkövesd 0:0. Az élcsoport: Paks 31, Ferencváros 27, Fehérvár, Debrecen és Puskás Akadémia 24 pont stb.