2024. május 9., csütörtök
BAJNOKOK LIGÁJA

Gólzápor Münchenben

A papíron legnagyobb derbi hozta a legtöbb találatot a BL szerda esti, első fordulós játéknapján, a Bayern 4:3 arányban múlta felül a Manchester Unitedet. Sané (28.) és Gnabry (32.) révén kettővel vezettek a müncheniek, Hojlund a második félidő elején szépített (49.), de Kane tizenegyese (53.) után gyorsan újra kettő volt közte. A végeredmény parádés hajrá után alakult ki, előbb Casemiro szépített (88.), majd Tel válaszolt (90+2.), így Casemiro duplázása (90+5.) már túl későn érkezett.

Harry Kane-ék ünnepelhettek a müncheni meccs végén (Fotó: CNN/Getty Images)

Harry Kane-ék ünnepelhettek a müncheni meccs végén (Fotó: CNN/Getty Images)

A Real Madrid csak nagy nehezen, Bellingham 94. percben szerzett góljával gyűrte le a BL-újonc Uniont, az Arsenal kétséget sem hagyott az erőviszonyokról, és 4:0-val szórta meg a PSV-t, míg az Inter a hajrában mentett pontot (Martínez, 87.) a Real Sociedad gyepén.

Eredmények, BL, 1. forduló, A csoport: Bayern–Manchester United 4:3, Galatasaray–København 2:2. B csoport: Arsenal–PSV 4:0, Sevilla–Lens 1:1. C csoport: Braga–Napoli 1:2, Real Madrid–Union 1:0. D csoport: Benfica–Salzburg 0:2, Real Sociedad–Inter 1:1. Konferencia Liga, 1. forduló, A csoport: Lille–Olimpija (Lj) 2:0.