2024. május 13., hétfő
EURÓPA-LIGA

Igazi erőfelmérő lesz

A TSC ma 21 órától Londonban, a West Ham vendégeként lép pályára az Európa-liga csoportkörének 1. fordulójában. A topolyai együttes labdarúgói a stáb, a média képviselői és a szurkolói kemény mag kíséretében tegnap reggel indultak el a brit fővárosba, ahol szerda este a kötelező sajtótájékoztatót követően birtokba is vették a London Stadion pályáját. A vajdasági együttes remek bajnoki szerepléssel „melegített” a találkozóra, hiszen eddig veretlenül vezeti a Szuperliga táblázatát. A Debrecentől a nyár folyamán igazolt Sós Bencével beszélgettünk a londoni találkozót megelőzően.

– Nagyon jó csapatba kerültem, ezt a tabellán elfoglalt helyezésünk is mutatja, izgatottan várjuk, hogy az Európa-ligában is megmutassuk, mire vagyunk képesek. Komoly játékerőt képviselő csapatok ellen lépünk pályára, tökéletes mérce és erőfelmérő lesz számunkra a csoportkör. Nyilván helyén kezeljük az esélyeinket, de nem adjuk olcsón a bőrünket. A kettős terhelés nem egyszerű, tisztában vagyunk vele, hogy nagyon nehéz lesz a továbbiakban, de bő kerettel és jó játékosokkal rendelkezünk, így felkészülten várjuk a kihívásokat. Az egyik legnehezebb csoportba kerültünk, három nagyon erős csapattal mérkőzünk, de bízom benne, hogy idegenben és hazai pályán egyaránt jó pillanatokat szerzünk majd a szurkolóknak – nyilatkozta Sós, majd hozzátette, könnyen beilleszkedett Topolyán, mindenki nagyon segítőkészen viszonyul hozzá és családjához, a csapattársai is gyorsan befogadták.

Sós Bence (Erős Kincses Krisztina felvétele)

Sós Bence (Erős Kincses Krisztina felvétele)

– Igyekszem reálisan látni a helyzetem, az eddigi eredményeink is mutatják, hogy milyen csapatba kerültem. A lehetőségeimmel élni tudtam, jól sikerült a bemutatkozásom, viszont azt is látom, hogy a posztriválisaim is hasonlóan jól teljesítenek, ami nem is meglepő, hisz ez a dolgunk, elvégre profik vagyunk. Biztos vagyok benne, hogy a továbbiakban is szerephez jutok, készen állok rá, jó erőben vagyok, jól is érzem magam, és természetesen szeretnék bizonyítani – mondta eddigi teljesítménye kapcsán Sós.

A 29 éves játékos pár szóban kitért a magyar és a szerb első osztály közti különbségre is, ám szerinte ez a kettő elsősorban az infrastrukturális különbségek miatt nehezen összehasonlítható, ugyanakkor mindkét bajnokságot jó csapatok és kiváló játékosok alkotják. A szezon új szerzeménye ma este is nyílt sisakos küzdelemre számít.

Nyitókép: Sós Bence (Erős Kincses Krisztina felvétele)