2024. május 9., csütörtök
BAJNOKOK LIGÁJA

Egy félidőnyi álom

Fantasztikusan kezdte meg a Crvena zvezda a BL idei kiírását, hiszen a G csoport első fordulójában egy félidő után nemhogy megőrizte a döntetlent, de vezetett is a Manchester City otthonában. A hatalmas hazai nyomásnak szívósan ellenálló piros-fehérek a játékrész végén találtak be, amikor a leshatár jó oldaláról Bukari ugrott ki Ivanić labdájával, majd higgadtan ellőtt Ederson hálóőr mellett (45.). A térfélcsere után viszont hamar helyreálltak az erőviszonyok: egy látványos passzjáték végén Haaland labdájával Álvarez lépett ki, majd Glazer kapus mellett elcselezve a kapuba gurított (47.). A következő manchesteri gólra sem kellett sokat várni, ekkor is – a bal oldali szabadrúgást végző – Álvarezt írták be szerzőnek, ám a legtöbb a játékszer mellé bokszoló Glazeren múlott (60.). A három pont sorsát a tizenhatos vonaláról jobb alsót kilövő Rodri pecsételte meg (73.), de az eredmény a 3:1-nél sokkal fölényesebb is lehetett volna.

A Crvena zvezda a második félidőben már nem tudta megállítani a szárnyaló Haalandot és társait (Fotó: Beta/AP)

A Crvena zvezda a második félidőben már nem tudta megállítani a szárnyaló Haalandot és társait (Fotó: Beta/AP)

A többi meccs eseményéből a Lazio hosszabbításbeli pontmentését érdemes megemlíteni, hiszen ez az utolsó támadásokra felfutó kapus, Provedel nevéhez fűződött, aki a 90+5. percben fejjel szerezte a létfontosságú találatot.

Eredmények, 1. forduló, E csoport: Lazio–Atlético Madrid 1:1, Feyenoord–Celtic 2:0. F csoport: Milan–Newcastle 0:0, PSG–Borussia (D) 2:0. G csoport: Young Boys–Leipzig 1:3, Manchester City–Crvena zvezda 3:1. H csoport: Barcelona–Antwerp 5:0, Sahtar–Porto 1:3.

Nyitókép: A Crvena zvezda a második félidőben már nem tudta megállítani a szárnyaló Haalandot és társait (Fotó: Beta/AP)