2024. május 9., csütörtök
BAJNOKOK LIGÁJA

Münchenben a slágermeccs

Két patinás európai klubé lesz a főszerep a BL-főtábla A csoportjának első játéknapján, a Bayern a Manchester Unitedet látja vendégül egy olyan párharcban, amelynek a korai dátum ellenére máris nagy hatása lehet a csoportelsőség tekintetében – a kvartett másik két gárdája ugyanis a København és a Galatasaray. Münchenben a vendég Vörös Ördögöknek van inkább mit kijavítaniuk, hiszen a Premier League-ben sorra írták be a botlásokat, igaz, a szezon eleji sorsolásuk nem volt épp irigylésre méltó. A bajor gárda ezzel szemben hétvégén a Leverkusen ellen hagyott először pontokat a gyepen, így stabilabb formájuk miatt ők számítanak a mérkőzés favoritjának.

A Bayern és a Manchester United legutóbb 2018-ban egy barátságos meccsen találkozott egymással, akkor 1:0-ra a bajor gárda nyert (Fotó: FC Bayern Munich)

A Bayern és a Manchester United legutóbb 2018-ban egy barátságos meccsen találkozott egymással, akkor 1:0-ra a bajor gárda nyert (Fotó: FC Bayern Munich)

Pikáns találkozókból máshol sem lesz hiány, a B csoportban az Arsenal–PSV, a C-ben a Real Madrid–Union, a D-ben pedig a Real Sociedad–Inter találkozó lehet a legizgalmasabb.

Angol bajnokság, 5. forduló: Nottingham–Burnley 1:1. Az élcsoport: Manchester City 15, Tottenham, Liverpool és Arsenal 13 pont stb. Olasz bajnokság, 4. forduló: Salernitana–Torino 0:3, Verona–Bologna 0:0. Az élcsoport: Inter 12, Juventus 10, Milan 9 pont stb. Spanyol bajnokság, 5. forduló: Granada–Girona 2:4. Az élcsoport: Real Madrid 15, Barcelona és Girona 13 pont stb.

Nyitókép: A Bayern és a Manchester United legutóbb 2018-ban egy barátságos meccsen találkozott egymással, akkor 1:0-ra a bajor gárda nyert (Fotó: FC Bayern Munich)