2024. május 9., csütörtök
BAJNOKOK LIGÁJA

Start a legnagyobb kihívással

Ma este a csoportkörrel elrajtol a legrangosabb európai klubtorna új idénye, amelyben a megszokott sztáralakulatok és a vissza-visszatérő gárdák között a szerb bajnok Crvena zvezda is érdekelt lesz, a 2019/20-as szezon óta először. Barak Bakhar együttese azonnal a lehető legnagyobb színpadra készül fellépni, hiszen 21 órától nem más lesz az ellenfele, mint a torna címvédője, a világ egyik legerősebb csapata, a Manchester City. A G csoport és a trófea egyik kiemelt favoritjának megszorongatására minden józan számítás szerint nincs esély, így a piros-fehérek reális elvárása a tisztes helytállás és a nem túl nagy arányú vereség lehet, esetleg az angol gárda védelmének egyszeri sikeres feltörése. A folytatás hangulatát azért nagyban meghatározhatja a ma esti teljesítmény, ami azért sem mellékes, mert a Leipziggel és Young Boysszal kiegészülő csoportban az Európa-ligás folytatást érő harmadik hely megszerzése már sokkal elérhetőbb cél lehet a svájci alakulat megelőzésével.

A Crvena zvezda játékosai hosszú évek óta nem találkoztak olyan rangos ellenféllel, mint a mai (Fotó: Beta)

A Crvena zvezda játékosai hosszú évek óta nem találkoztak olyan rangos ellenféllel, mint a mai (Fotó: Beta)

Az este további műsorából a halálcsoportnak számító F kvartett összecsapásait érdemes kiemelni, a Milan a Newcastle-t fogadja, a PSG pedig a dortmundi Borussiát.

Az európai topligák vasárnap esti programjából a Roma kiütéses, 7:0-s, Empoli feletti diadalát érdemes kiemelni, valamint az Arsenal és a Real Madrid kötelezőként bezsebelt három pontjait.

Angol bajnokság, 5. forduló: Everton–Arsenal 0:1. Az élcsoport: Manchester City 15, Tottenham, Liverpool és Arsenal 13 pont stb. Francia bajnokság, 5. forduló: Marseille–Toulouse 0:0, Lyon–Le Havre 0:0. Az élcsoport: Monaco 11, Brest 10, Nice és Marseille 9 pont stb. Német bajnokság, 4. forduló: Darmstadt–Borussia (M) 3:3. Az élcsoport: Leverkusen és Bayern 10, Leipzig, Stuttgart, Hoffenheim és Wolfsburg 9 pont stb. Olasz bajnokság, 4. forduló: Fiorentina–Atalanta 3:2, Roma–Empoli 7:0. Az élcsoport: Inter 12, Juventus 10, Milan 9 pont stb. Spanyol bajnokság, 5. forduló: Sevilla–Las Palmas 1:0, Real Madrid–Real Sociedad 2:1. Az élcsoport: Real Madrid 15, Barcelona 13, Athletic Bilbao és Girona 10 pont stb.

Nyitókép: A Crvena zvezda játékosai hosszú évek óta nem találkoztak olyan rangos ellenféllel, mint a mai (Fotó: Beta)