2024. május 20., hétfő
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

A végén eldördült az ágyú

Drámai győzelmet aratott a Premier League vasárnap esti csúcsrangadóján az Arsenal, amely 3:1-re verte meg a Manchester Unitedet, bár jóval izgalmasabb forgatókönyvű találkozón, mint azt az eredmény sugallná. Az Emirates Stadionban a kiegyenlített első félidőben Rashford szerezte meg a vezetést a vendégeknek (27.), ám Ødegaard szinte azonnal egalizált (28.). Ezután egy órán át gyűrték egymást a felek az újabb hálórezdülésig, a hajrában a percekkel korábban becserélt Garnacho juttatta előnyhöz a némileg mezőnyhátrányba kényszerített manchesteri alakulatot (88.), ám találatát les miatt érvénytelenítették. A slusszpoén pedig Taylor játékvezető 8 perces ráadásának vége felé csattant, amikor Rice szerencsésen megpattanó lövése kötött ki a vendéggárda kapujában (90+6.). A meccs már jócskán a jelzett hosszabbítás letelte után dőlt el végleg, amikor Vieira előkészítéséből Gabriel Jesus fejezte be higgadtan az akciót, biztosítva az Ágyúsok újabb három pontját.

Gabriel Jesusék a bírói hosszabbításban törték meg a Manchester United ellenállását (Fotó: Beta/AP)

Gabriel Jesusék a bírói hosszabbításban törték meg a Manchester United ellenállását (Fotó: Beta/AP)

Angol bajnokság, 4. forduló: Arsenal–Manchester United 3:1. Az élcsoport: Manchester City 12, Tottenham, Liverpool, West Ham és Arsenal 10 pont stb. Francia bajnokság, 4. forduló: Nice–Strasbourg 2:0, Lyon–PSG 1:4. Az élcsoport: Monaco 10, PSG és Marseille 8 pont stb. Német bajnokság, 3. forduló: Union–Leipzig 0:3. Az élcsoport: Leverkusen és Bayern 9, Stuttgart, Leipzig, Union, Hoffenheim, Wolfsburg és Freiburg 6 pont stb. Olasz bajnokság, 3. forduló: Inter–Fiorentina 4:0, Torino–Genoa 1:0, Empoli–Juventus 0:2, Lecce–Salernitana 2:0. Az élcsoport: Inter és Milan 9, Juventus és Lecce 7 pont stb. Spanyol bajnokság, 4. forduló: Osasuna–Barcelona 1:2. Az élcsoport: Real Madrid 12, Girona és Barcelona 10 pont stb.

NB I.

Három büntető a fordításhoz!

Nem mindennapi mérkőzést vívott egymással a Zalaegerszeg és a Ferencváros. A zalaiak szűk húsz perc alatt kétgólos előnyre tettek szert, ám a címvédő két büntetővel – mindkettőt Varga értékesítette – előbb egyenlített, majd Traoré látványos góljával még az első félidőben megfordította a mérkőzést. A második játékrész elején a mesterhármasig jutó Varga megnyugtató előnyhöz juttatta a Fradit, majd a hajrában kiharcolta a zöld-fehérek harmadik büntetőjét, amit ezúttal Traoré váltott gólra. Az utolsó percekben még Zachariassen is bevette a teljesen demoralizálódott Zalaegerszeg kapuját. Egyórányi gólcsendet követően a Debrecen Lončar és Kusnyír találataival négy perc alatt megnyerte a Kecskemét elleni bajnokit, és a táblázat élére lépett fel.

A 6. forduló: Zalaegerszeg–Ferencváros 2:6 (Mance 4., Mim 19., illetve Varga 27., 37. és 51., Traoré 38. és 86., Zachariassen 90.), Debrecen–Kecskemét 2:0 (Lončar 62., Kusnyír 66.). Az élmezőny: Debrecen 12, MTK, Puskás Akadémia és Újpest 11, Diósgyőr 10 pont stb.