2024. május 8., szerda
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Szoros csata a dobogóért

A francia Ligue 1 élmezőnye a PSG lensi vereségével némiképp kinyílt, bár még mindig szemmel látható különbségek vannak az éllovasok között. A dobogó harmadik fokáért már szorosabb a verseny, és legutóbb a három, erre helyre pályázó csapat egyaránt bezsebelte a pontokat. A Monaco vasárnapi diadala után hétfőn a trióból legjobban álló Marseille, majd a Rennes is győzött. A bajnokság eddigi alulteljesítői közé tartozik a 2021-es bajnok Lille, amely most 30 ponttal a 7., valamint a szebb napokat látott Lyon, amely 24-gyel a 8.

A Premier League ünnepi nagyüzemében már a következő forduló rajtolt el, amelynek nyitómeccsén a Liverpool újra botlott, így kész tényként kezelhető, hogy Jürgen Klopp fiainak a pontvadászatban idén kevés babér terem.

Mo Szalahék egyelőre csúfosan sokat botlanak a Premier League-ben (Fotó: Beta/AP)

Mo Szalahék egyelőre csúfosan sokat botlanak a Premier League-ben (Fotó: Beta/AP)

Angol bajnokság, 19. forduló: Brentford–Liverpool 3:1. Az élcsoport: Arsenal (–1) 43, Manchester City (–1) 36, Newcastle 34 pont stb. Francia bajnokság, 17. forduló: Strasbourg–Troyes 2:3, Lille–Reims 1:1, Montpellier–Marseille 1:2, Rennes–Nice 2:1. Az élcsoport: PSG 44, Lens 40, Marseille 36 pont stb.

Nyitókép: Mo Szalahék egyelőre csúfosan sokat botlanak a Premier League-ben (Fotó: Beta/AP)