2024. május 20., hétfő
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Korán döntöttek a nagyok

A Premier League kedd esti játéknapján a Chelsea és a Manchester United is a meccsek korai szakaszában biztosították be a három pontot. A Kékek már a 24. percre beállították a végeredményt a Bournemouth ellen, előbb a Sterling jobb oldali beadására bevetődő Havertz juttatta a kapuba a labdát (16.), nem sokkal később pedig Mount precíz, húszméteres lapos lövése kötött ki a jobb alsóban. Hasonlóan alakult a Vörös Ördögök újonc Nottingham elleni találkozója: Eriksen okos, laposan begurított jobb oldali szögletét Rashford lőtte a hosszú felsőbe finom perdítő mozdulattal (19.), majd a gólszerző készített elő balról Martialnak, akinek a bal alsóba tartó lövésébe Hennessey kapus még bele tudott érni, de hárítani már nem futotta erejéből (22.). A United a hajrában harmadszor is beköszönt, ekkor egy kidolgozott akció végén Casemiro okos passzát Fred váltotta gólra (87.).

Casemiróék bezsebelték a három pontot a régi-új első ligás Forest ellen (Fotó: Beta/AP)

Casemiróék bezsebelték a három pontot a régi-új első ligás Forest ellen (Fotó: Beta/AP)

Angol bajnokság, 17. forduló: Chelsea–Bournemouth 2:0, Manchester United–Nottingham 3:0. Az élcsoport: Arsenal (–1) 40, Newcastle 33, Manchester City (–2) 32, Tottenham 30, Manchester United (–1) 29, Liverpool (–1) 25 pont stb.

Nőtt az érdeklődés a női meccsek iránt

Az angol női válogatott 2021-es Európa-bajnoki sikere után idén ugrásszerűen megnőtt az érdeklődés a női első osztályú mérkőzések iránt a szigetországban. Már a tavalyi Eb-döntő is csúcsot döntött a kontinenstornák történetében, ugyanis 87 192 szurkoló volt jelen a Wembley Stadionban, ami nyolcezerrel több, mint a 1964-es férfi Eb fináléjának nézőszáma. A házigazdák hosszabbítás után 2:1-re legyőzték a németeket, és történetük során először lettek Európa-bajnokok.

Ennek hatására idén már háromszázezer néző látogatott ki a Women Super League mérkőzéseire, ami hatezer nézőt jelent meccsenként. Az előző szezonhoz képest 200 százalékkal nőtt a női futball iránti érdeklődés, és nemcsak az első osztályú találkozókra voltak kíváncsiak a szurkolók, hanem a második vonalra is, amely 85 százalékkal vonzott több látogatót. A rekordot a szeptemberi Arsenal–Tottenham összecsapás tartja, ahol 47 367 drukker ült a lelátón. Ennek köszönhetően a bajnokság 2. fordulóját csaknem kilencvenezer néző kísérte figyelemmel a stadionokban.

Nyitókép: Casemiróék bezsebelték a három pontot a régi-új első ligás Forest ellen (Fotó: Beta/AP)