2024. május 2., csütörtök
BAJNOKOK LIGÁJA

Potyogtak a gólok Párizsban és Lisszabonban

Ritkán esik annyi gól egyetlen BL-csoportfordulóban, mint az történt a H jelű kvartett ötödik játéknapján, amikor a PSG 7:2-vel gázolta le a haifai Makkabit, a Benfica pedig a sok sérült alapembere nélkül kiálló Juventust verte 4:3-ra. A nap két győztese egyúttal meg is nyugodhatott a csoportkör végjátékára fordulva. A párizsiak közül újra villantottak a szupersztárok, Messi és Mbappé duplázott, Neymar egyszer köszönt be, további két találatért pedig Soler és Goldberg öngólja felelt, kozmetikázni a túloldalon a duplázó Seck tudott. A Juventus fájdalmas búcsújának megpecsételésén Antonio Silva vezető góljára még válaszolt Kean, innen viszont a portugálok hengere beindult, João Mário tizenegyese után Rafa Silva duplázott. Így az 50. percben már 4:1 állt a kijelzőn, és bár Milik és McKennie a hajrában két perc alatt meccset csinált a találkozóból, a pontszerzésre már nem futotta az Öreg Hölgytől – és az sem lett volna elegendő az életben maradáshoz.

Az E csoportban a Chelsea Salzburgban biztosította be a továbbjutást, és nem maradt szorult helyzetben a Milan, miután a Rossoneri Zágrábban nőtt a Dinamo fölé. Az F-ben a Leipzig legyűrte a már korábban megnyugodott Real Madridot, Szoboszlai és Orbán egyaránt végigjátszotta a meccset, és fél lábbal már ők is a 16 között érezhetik magukat, a most remiző Sahtar és Celtic előtt. A G csoportban hiába szerezte meg első győzelmét a Sevilla, a Borussia „ikszelt” Dortmundban a Manchester Cityvel, így utóbbi két gárda lesz ott az egyenes kieséses szakaszban.

BL, 5. forduló, E csoport: Salzburg–Chelsea 1:2, Dinamo (Z)–Milan 0:4. A sorrend: Chelsea 10, Milan 7, Salzburg 6, Dinamo 4 pont. F csoport: Leipzig–Real Madrid 3:2, Celtic–Sahtar 1:1. A sorrend: Real Madrid 10, Leipzig 9, Sahtar 6, Celtic 2 pont. G csoport: Borussia (D)–Manchester City 0:0, Sevilla–København 3:0. A sorrend: Manchester City 11, Borussia 8, Sevilla 5, København 2 pont. H csoport: PSG–Makkabi (H) 7:2, Benfica–Juventus 4:3. A sorrend: PSG és Benfica 11, Juventus és Makkabi 3 pont.

EURÓPA- ÉS KONFERENCIA LIGA

Kötelező a törökverés

Miután másodszor már kikapott a Ferencvárostól, szorongatott helyzetben várja a Crvena zvezda a Trabzonsport az Európa-liga H csoportjának 5. fordulójában, hiszen a belgrádi piros-fehérek egyedül a Fradi 4:1-es legyőzésével szerzett pontokat birtokolják. Miloš Milojević fiai Törökországban nem tudtak a rivális fölé nőni, és 2:1-es arányban ki is kaptak, de ezúttal javítaniuk kell a helyzetkihasználásukon, és azt sem engedhetik meg maguknak, hogy a Trabzon a középpályán kézben tartsa az irányítást és a játék ritmusának diktálását.

A Zöld Sasok roppant kedvező helyzetben vannak, hiszen 9 ponttal csoportelsők, és ha a Groupama Arénában nyernek a Monaco ellen, biztosra vehetik a nyolcaddöntős szereplést, sőt még a pontszerzés is nagyban segítheti őket, főleg, ha Belgrádban a Trabzon három pont nélkül marad.

A Konferencia Ligában a Partizan ugyancsak a biztos továbbjutásért lép fel, hiszen ha a Nice gyepén három pontot szerez Gordan Petrić csapata, az utolsó körre már nincs miért izgulnia, de már a franciaországi pontszerzés is nagymértékben előrevinné a fekete-fehér álmokat.