2024. május 9., csütörtök
BL-SELEJTEZŐ

TSC: Jó hangulat és bizakodás

Háromgólos hátrányt kellene ledolgozni a topolyai TSC csapatának a Braga elleni, ma esti visszavágón. A topolyai labdarúgócsapat a Bajnokok Ligája 3. selejtezős körében a Braga otthonában 2:0-s félidőt követően háromgólos hátrányba került. A mérkőzés előtt jó a hangulat a csapatban, bíznak a sikerben, amiért mindent megtesznek majd. 

Az első mérkőzésen a hazaiak már a 17. percben megszerezték a vezetést. Bruma gólja után Pizzi is betalált a TSC hálójába, a 87. percben pedig Djálo is gólt szerzett a hazaiaknak. A portugálokat irányító Artur Jorge a mérkőzést követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy játékosai betartották a mérkőzés előtt megbeszélteket, ennek köszönhetően arattak magabiztos győzelmet. Ennek ellenére a topolyai visszavágóra is maximálisan készülnek, hiszen a párharc még nem dőlt el.

Mindkét csapat bajnoki fordulót is játszott a visszavágó előtt. A TSC a kragujevaci Radnički ellen 1:0 arányban nyert úgy, hogy a vezetőedző pihentette néhány kulcsemberét. A Braga viszont a jelek szerint ellőtte puskaporát a TSC ellen, mert hazai pályán a Famalicão ellen már a 9. percben megszerezték ugyan a vezetést, de azt követően 2:1 arányban alulmaradtak. A Braga stadionját zsargonban csak „Kőtörőnek” nevezik a portugálok, utalva arra, hogy két oldalt meghagyták a csupasz sziklákat, ami látványként is egyedi. A 30 ezer ember befogadására képes stadionban azonban végül a vendégek örülhettek a pontoknak. 

A tegnap esti sajtótájékoztató (a szerző felvétele)

A tegnap esti sajtótájékoztató (a szerző felvétele)

Žarko Lazetić, a TSC vezetőedzője már az első mérkőzés után jelezte, csapata nem fogja a fehér zászlót eleve kitűzni a topolyai visszavágón. Azt mindenki tudja, hogy nehéz lesz, de nem lehetetlen a továbbjutást így is kiharcolni. Ezt Nemanja Stojić, a topolyai szuperligás védelmének oszlopos tagja is megerősítette, közvetlenül az első mérkőzés utáni nyilatkozatában.

A TSC Arénában kedden este megtartott sajtótájékoztatón Lazetić is úgy nyilatkozott, hogy a cél a jó eredmény elérése. Számít a hazai közönség bíztatására, támogatására. Meglátása szerint ideális forgatókönyv lenne a mérkőzés elején, közepén és a végén is lőni egy gólt, miközben nem kapni egyet sem. A sajtótájékoztatón Veljko Ilić kapus elmondta, hogy a játékosok is számítanak minden szurkolóra, a sportolók többsége ezt karrierje csúcsának tekinti, és így is áll hozzá a mérkőzéshez.

Nyitókép: A tegnap esti sajtótájékoztató (a szerző felvétele)