2024. május 9., csütörtök
EL- ÉS KL-SELEJTEZŐ

Minden magyar csapat bizakodhat

Elégedettek lehetnek a magyar gárdák a Konferencia Liga-selejtező 3. fordulójának eddigi alakulásával. A Ferencváros a máltai Hamrun otthonában kezdte meg a párharcot, és hamar vezetést szerzett, a második félidőben pedig lehengerlő támadással egyértelművé tette az erőviszonyokat, és a villámgyors mesterhármast jegyző Varga Barnabás vezérletével 6:1-re ütötte ki a házigazdát. Biztató körülmények között várhatja a hazai visszavágót a Debrecen is, amely lényegesen nehezebb pályán, a bécsi Rapid gyepén ért el értékes 0:0-t, ahogyan a Sepsi is jó szájízzel jöhetett le a pályáról, miután Varga Roland a 89. percben egyenlítette ki a kazah Aktobe vezetését. Nehezebb dolga lesz a Partizannak, amelynek a bakui Sabah ellen összeszedett kétgólos hátrányt kell ledolgoznia Belgrádban.

A Sepsi az utolsó pillanatban mentett döntetlenre (Fotó: MTI)

A Sepsi az utolsó pillanatban mentett döntetlenre (Fotó: MTI)

El-selejtező, 1. forduló, 1. mérkőzések: Qarabağ–Helsinki 2:1, Žalgiris–Häcken 1:3, Sheriff–BATE 5:1, Slavia (P)–Dnyipro 3:0, Olimpiakosz–Genk 1:0, Zrinjski–Breidablík 6:2. KL-selejtező, 3. forduló, 1. mérkőzések: Tobol–Derry 1:0, Struga–Hesperange 3:1, Bodø–Pjunik 3:0, Sabah–Partizan 2:0, Dila–APOEL 0:2, Santa Coloma–AZ Alkmaar 0:1, Legia–Austria 1:2, Neftci–Beşiktaş 1:3, Omonia–Midtjylland 1:0, Rosenborg–Hearts 2:1, Sepsi–Aktobe 1:1, Valmiera–Partizani 1:2, Plzeň–Gzira 4:0, F. Constanta–Flora 3:0, Hapoel (BS)–Levszki 0:0, Hamrun–Ferencváros 1:6, Adana–Osijek 5:1, Arouca–Brann 2:1, Tórshavn–Rijeka 1:3, Celje–Neman 1:0, Club Brugge–Akureyri 5:1, Fenerbahçe–Maribor 3:1, Lech–Trnava 2:1, Twente–Riga 2:0, Arisz–Dinamo (K) 1:0, Steaua–Nordsjaelland 0:0, Hibernian–Luzern 3:1, Ballkani–Lincoln 2:0, Hajduk–PAOK 0:0, Rapid (B)–Debrecen 0:0.

Kane a Bayernban!

A hivatalos bejelentés még nem történt meg, de szinte biztos, hogy a Bayern Münchenben folytatja pályafutását Harry Kane, az angol bajnokságban szereplő Tottenham csatára. A Premier League történetének második legeredményesebb játékosáért sajtóértesülések szerint 100–120 millió euró közötti összeget fizet a müncheni klub, amely tegnapra várta orvosi vizsgálatra a harmincéves támadót.
A szigetországi sajtó szerint mindeközben hamarosan megdől a brit átigazolási rekord, ugyanis a Szoboszlai Dominiket is foglalkoztató Liverpool megállapodott a Brightonnal, hogy 110 millió fontot fizet az ecuadori Moisés Caicedóért. A jelenlegi rekordot az argentin világbajnok Enzo Fernández tartja, akire januárban, a katari vb-t követően 106,7 millió fontot áldozott a Chelsea.

Courtois súlyosan megsérült

Súlyos térdsérülést szenvedett Thibaut Courtois, a Real Madrid kapusa, aki így várhatóan ebben a szezonban nem lép pályára. A 31 éves belga futballistának edzésen szakadt el a keresztszalag a bal térdében, és napokon belül megműtik. A 102-szeres válogatott hálóőr 2018-ban a Chelsea-től érkezett a királyi gárdához, amellyel három bajnoki címet, tavaly pedig Bajnokok Ligáját nyert, és a Liverpool elleni párizsi döntőben a mérkőzés legjobbjának választották.

A Real Madrid ma az Athletic Bilbao ellen kezdi a szezont, a fővárosiak kapuját várhatóan az ukrán Andrij Lunyin védi majd.

Nyitókép: A Sepsi az utolsó pillanatban mentett döntetlenre (Fotó: MTI)