2024. május 9., csütörtök
BL-SELEJTEZŐ

Portugáliában kezd a TSC

Alig lendült be a Szuperliga során a tétmeccsek ritmusába a TSC együttese, a topolyai alakulat máris története legfontosabb nemzetközi meccsére készülhet a portugáliai Bragában, ahol a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik körében csatlakozik be a küzdelmekbe. A hazai bajnokság legutóbbi kiírásának ezüstérmese számára ezzel a pozícióval garantált lett az európai főtábla, de a Zsemberi János irányította klubvezetőség és a játékosok is nyilvánvalóan a magasabb rangú tornák egyikét céloznák meg leginkább. Ehhez valódi embert próbáló feladatokat kell majd legyűrni a következő egy hét során, az Európa-liga csoportköréhez máris a portugál bronzérmest kéne valahogy kiütni, azt a gárdát, amely kis túlzással néhány hetente BL-kaliberű klubokkal, a Portóval, a Benficával, a Sportinggal méri össze erejét, és nemritkán diadalmaskodik…

A topolyai csapat 3:0-s niši győzelemmel hangolt a BL-selejtezőre (Fotó: Facebook/FK TSC)

A topolyai csapat 3:0-s niši győzelemmel hangolt a BL-selejtezőre (Fotó: Facebook/FK TSC)

A TSC kedvező hangulatban várhatja az idegenbeli első felvonást, hiszen a Szuperligában pontot szerzett a Partizan ellen, majd mindhármat elhozták a niši Radnički otthonából, emellett az is az ő malmukra hajthatja a vizet, hogy egy élő eredmény elérésével Topolyán saját közönsége előtt vívhat meg a továbbjutásért. A reményekkel persze óvatosan kell bánni, de az biztos, hogy a TSC játékosai nem feltartott kezekkel futnak majd ki a pályára ma 21 órakor.

Kazahsztánban az Asztana és a Ludogorec párharcával az Európa-liga selejtezője is elrajtol, amely ezúttal csupán két körből áll.

Nyitókép: A topolyai csapat 3:0-s niši győzelemmel hangolt a BL-selejtezőre (Fotó: Facebook/FK TSC)