2024. május 12., vasárnap
SZUPERLIGA

Volt min izgulni a rangadón!

Topolya: TSC–Partizan 3:3 (2:2)

TSC Aréna, 4500 néző, vezette: Mitić (Leskovac). Gólszerzők: Antonić a 12., Đakovac a 45+5. (11-esből), Stojić a 90+6., illetve Natcho a 40., Belić a 43., Saldanha a 79. percben.
TSC: Ilić, Ćalušić, Jovanović, Stanić (Rakonjac), Antonić (Mirchevski), Stojić, Kuveljić (Radin), Pantović (Ćirković), Cvetković, Petrović, Đakovac.
Partizan: Stevanović, Filipović, Marković, Ilić, Antić, Belić (Šćekić), Kanouté (Baždar), Severina (Kalulu), Natcho (Pantić), Menig, Nikolić (Saldanha).

Két kihagyott és két belőtt tizenegyest, összesen hat gólt, egy igazán jó mérkőzést láthattak a nézők a szerb Szuperliga 1. fordulójának rangadóján a TSC Arénában. A TSC végül színvonalas, kiemelkedően izgalmas meccsen döntetlent játszott a Partizan ellen. Már az első percekben voltak mindkét csapatnak helyzetei, így nem meglepő, hogy az első gólra nem kellett sokat várni. A 12. percben Cvetković a jobb oldalon gurított vissza, Antonić elé tálalva lövésre a labdát, aki szép lövéssel vette be a kapu jobb felső sarkát. A Partizan hiába igyekezett, sokáig nem tudta feltörni a TSC remek védekezését. A vendégek első találatára a 40. percig kellett várni: Kuveljić labdavesztését követően Natcho 16 méterről már nem hibázott. Mindössze három perccel később Ćalušić viszont igen, amit ismét Natcho használt ki, a beadását Belić váltotta gólra. A félidő utolsó pillanataiban azonban a VAR-szoba is megerősítette, hogy Kanouté a 16-osban büntetőt vétett Stanić ellen. A 45+5. percben Đakovac magabiztosan értékesítette a büntetőt, így 2:2-vel mentek pihenőre a csapatok. A második játékrész elején Saldanha ellen vétettek büntetőt a hazaiak, de Natcho próbálkozását Ilić kapus védeni tudta. A 79. percben Cvetković ellen is tizenegyest vétettek a vendégek, de Đakovac lövését Stevanović kapus ezúttal hárította. Az ellentámadás során szöglethez jutottak a fővárosiak, és Saldanha közelről a kapuba lőtte a beívelést, megszerezve a vezetést. A TSC azonban nem adta fel, az utolsó másodpercekig harcoltak, és a bírói ráadás ötödik percében, szó szerint az utolsó másodpercekben Mirchevski szögletét Stojić juttatta a kapuba, beállítva a 3:3-as végeredményt. Egy perccel a vége előtt Kalulu megkapta a második sárga lapját, így az utolsó másodperceket emberhátrányban játszotta a Partizan.

Döntetlen született Topolyán, de ennek a hazaiak örültek jobban (Fotó: Starsport)

Döntetlen született Topolyán, de ennek a hazaiak örültek jobban (Fotó: Starsport)

Az 1. forduló: TSC–Partizan 3:3, Čukarički–Radnički (N) 2:0, Voždovac–Javor 0:0, Spartacus–IMT 2:1.

A következő forduló (augusztus 5-én): Vojvodina–Partizan, Radnički (N)–TSC, Radnički 1923–Čukarički, Javor–Novi Pazar, IMT–Voždovac, Radnik–Spartacus, Železničar–Mladost, Crvena zvezda–Napredak.

Nyitókép: Starsport