2024. május 9., csütörtök
BL-SELEJTEZŐ

Bragában a TSC!

Az UEFA megejtette a Bajnokok Ligája 3. selejtezős körének sorsolását, de nem teljesült Zsemberi János, a TSC elnöke kívánsága, hogy csapata a Glasgow Rangersszel találkozzon, mert talán „a skót csapat játssza a legattraktívabb labdarúgást, részesei szerettek volna lenni az Ibrox Stadion fergeteges hangulatának, és a legjobb fényben bemutatkozni ebben a kiírásban”. A Glasgow helyett a portugál Bragát kapták ellenfélül, s az Estadio Muncipal de Braga Stadionban, a 2004-es Európa-bajnokság egyik helyszínén mondják fel az első leckét, remélhetőleg nem kevésbé jó hangulatú meccsen. Ha a topolyaiak jutnak tovább, úgy a playoffkörben már a BL főtáblájáért selejtezhetnek, vereség esetén is biztosan az Európa-liga csoportkörében vannak.

A 3. selejtezőkör párosítása, bajnoki ág: Raków (lengyel)/Qarabag (azeri)–Arisz (ciprusi)/Bate (fehérorosz), Zrijnszki (bosnyák)/Slovan (szlovák)–Sheriff (moldovai)/Maccabi (H) (izraeli)

A TSC a múlt hétvégén felkészülési mérkőzést játszott a bajnok Crvena zvezdával, és Belgrádban 3:0-ra kikaptak. Felvételünk ezen a meccsen készült. (Fotó: TSC)

A TSC a múlt hétvégén felkészülési mérkőzést játszott a bajnok Crvena zvezdával, és Belgrádban 3:0-ra kikaptak. Felvételünk ezen a meccsen készült. (Fotó: TSC)

AEK(görög)–Dinamo (horvát)/Asztana (kazah), Ludogorec (bolgár)/Olimpija (szlovén)–Žalgiris (litván)/Galatasaray (török), Breidablik (izlandi)/Köbenhavn (dán)–Sparta (cseh), KÍ (feröeri)/Häcken (svéd)–HJK (finn)/Molde (norvég).

Nem bajnoki ág: Braga (portugál)–TSC (szerbiai), Rangers (skót)–Servette (svájci)/Genk (belga), Dnyipro(ukrán)/Panathinaikosz (görög)–Marseille (francia), PSV (holland)–Sturm (osztrák)

A selejtező 3. fordulójának első mérkőzéseit augusztus 8-án és 9-én, visszavágóit egy héttel később, augusztus 15-jén és 16-án tartják.

FELKÉSZÜLÉSI MŐRKŐZÉS

Bajsa–TSC U19 2:1 (0:0)

Bajsai pálya, 150 néző, vezette: Zemkó (Topolya). Góllövők: Vranješ a 48., Čubra a 78. (11-esből), illetve Holló az 57. percben.

Bajsa: Damjanović, Dugandžija, Čubra, Krivokapić, Varga, De. Rahić, Bátori, Utasi, Avdalović, Vranješ, Nagy. Játszott még: Stojanović, Da. Rahić, Stevanović, Morović, Čizmar.

TSC U19: Sofinkić, Obradović, Suvaljević, Isidorović, Banjac, Stančić, Lazić, Holló, Marković, Teofilović, Trajković. Játszott még: Hadžiahmetović, Veličković, Kaluđerović, Samac, Vajagić, Kaličanin, Petrović.

Jó mérkőzést láthatott a népes közönség. A csapatok nagyon sok helyzetet összehoztak, a hazaiak két kapufát lőttek, a vendégek kihagytak egy büntetőt is. Piri Ottó, a Bajsa vezetőedzője jó úton halad a látottak alapján egy ütőképes keret kialakítása felé, melyre kihívások várnak a Vajdasági Liga északi csoportjában.

Nyitókép: A TSC a múlt hétvégén felkészülési mérkőzést játszott a bajnok Crvena zvezdával, és Belgrádban 3:0-ra kikaptak. Felvételünk ezen a meccsen készült. (Fotó: TSC)