2024. május 20., hétfő
NŐI SZERB KUPA

Kupaelődöntőben a TSC női csapata

A magyarkanizsai lányok büntetőkkel győztek

Magyarkanizsa: TSC–Sloga 2:2 (0:1) – büntetőkkel: 5:4

Magyarkanizsai pálya, 120 néző, vezette: Milovanović (Kragujevac). Góllövők: Vujadinović a 67. és a 85., illetve Popović a 29. és Milić (11-esből) az 53. percben.
TSC: A. Vesić, Kecman (M. Vesić), Jovanović, Magovčević, Marjanović, Szilusi, Drobnjak, Đurđevac, Belovan, Vujadinović, Krivokapić (Andrić).
Sloga: Sipetić, Milovanović, Medić, Milić, Živković (Batočanin), Dabić (Blagojević), Popović, Zlatanović, Gajević, Trutić, Paunović.

A TSC együttese nagy küzdelem után, 0:2-es hátrányból felállva jutott be a szerb női kupa elődöntőjébe. Az ideális futballidőben, szép számú nézősereg előtt megrendezett találkozó hazai lehetőséggel kezdődött, a 18. percben Vujadinović a jobb oldalon több védőt is kicselezett, közeli lövését azonban Sipetić védeni tudta. Az első játékrészben jobb teljesítményt nyújtó vendégek a félidő derekán egy nagy védelmi hiba után megszerezték a vezetést, Popović ugyanis elcsente a labdát a bizonytalanul kimozduló Vesić elől, majd 15 méterről az üres kapuba gurított. A második félidő elején azután még nagyobb bajba kerültek a hazaiak, Drobnjak rosszul sikerült becsúszása után a játékvezető büntetőt ítélt a zimonyiak javára, amit Milić magabiztosan értékesített is. Kétgólos hátrányban a kék-fehérek mindent egy lapra feltéve rohamozni kezdtek, és a 67. percben sikerült is szépíteni, egy ügyes szabadrúgás-kombináció után Vujadinović testtel sodorta be a labdát a fővárosiak kapujába. Ezt követően még nagyobb nyomás nehezedett Sipetić kapujára, aki több nehéz lövést is kivédett, ám a 85. percben már ő is tehetetlennek bizonyult: egy nagy kapu előtti kavarodás után ugyanis Vujadinović megpattanó lövése a Sloga kapujának bal alsó sarkában kötött ki. Mivel az állás ezt követően már nem változott, a lefújás után azonnal jött a büntetőpárbaj, amelyből a TSC-s lányok kerültek ki győztesen: a negyedik sorozatban mindkét csapat játékosa hibázott, majd a hatodik szériában Vesić hárította az ellenfél lövését, nagy örömet szerezve ezzel csapattársainak, illetve a lelkes publikumnak. A magyarkanizsai egyesület az elődöntőbe jutással fennállása eddigi legnagyobb sikerét érte el.

A negyeddöntő eredményei: Crvena zvezda–Radnički 2:0, Mašinac–Kolubara 1:1 – büntetőkkel: 2:4, Spartacus–Vojvodina 1:0, TSC–Sloga 2:2 – büntetőkkel: 5:4.

Nyitókép: A továbbjutást ünneplő magyarkanizsai gárda