2024. május 8., szerda
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Nápolyban a napokat számolhatják

Torinóban rendezték az olasz bajnokság hétvégi slágermeccsét, ahol a levont 15 pontját a minap visszakapó Juventus a toronymagas éllovas Napolit látta vendégül. Bár a Zebráknak így is csupán matematikai esélyük volt már a Scudettóra, tétje azért jócskán volt a derbinek, hiszen a második helytől „lefelé” nagy a tumultus a Serie A-ban, és csak négy gárda szerezheti meg a BL-indulást. A taktikus ütközeten már úgy tűnt, hogy gól nélküli pontosztozkodással zárnak a felek, de a meccs javában a pályát uraló nápolyiak végül megtörték az Öreg Hölgy ellenállását, Elmas éles beadását Raspadori vágta a hálóba (90+3.). A diadal után a dél-olaszországiak 17 ponttal vezetnek a második Lazio előtt, miközben csupán 7 forduló, vagyis 21 megszerezhető pont maradt hátra…

A Zebrák csak az utolsó pillanatban tették le a fegyvert a trófeavárományos előtt (Fotó: Beta/AP)

A Zebrák csak az utolsó pillanatban tették le a fegyvert a trófeavárományos előtt (Fotó: Beta/AP)

Angliában kialakult az FA-kupa fináléja, amelyen összejött a slágerpárharc, hiszen a Manchester City rutinosan, Mahrez mesterhármasának köszönhetően 3:0-val lépett át a másodosztályú Sheffield Uniteden, míg a Manchester United gól nélkül zárt a Brighton ellen, de a maratoni tizenegyespárbajban már a Vörös Ördögök maradtak tovább higgadtak.

Angol FA-kupa, elődöntő: Manchester City–Sheffield United 3:0, Manchester United–Brighton 0:0, tizenegyesekkel 7:6. Francia bajnokság, 32. forduló: Montpellier–Rennes 1:0, Lyon–Marseille 1:2. Az élcsoport: PSG 75, Marseille 67, Lens 66, Monaco 61, Lille 56 pont stb. Német bajnokság, 29. forduló: Leverkusen–Leipzig 2:0, Borussia (M)–Union 0:1. Az élcsoport: Borussia (D) 60, Bayern 59, Union 55, Freiburg 53, Leipzig 51 pont stb. Olasz bajnokság, 31. forduló: Milan–Lecce 2:0, Juventus–Napoli 0:1. Az élcsoport: Napoli 78, Lazio 61, Juventus 59, Roma és Milan 56 pont stb. Spanyol bajnokság, 30. forduló: Mallorca–Getafe 3:1, Sevilla–Villarreal 2:1. Az élcsoport: Barcelona 76, Real Madrid 65, Atlético Madrid 60, Real Sociedad 54, Betis 48 pont stb.

Nyitókép: A Zebrák csak az utolsó pillanatban tették le a fegyvert a trófeavárományos előtt (Fotó: Beta/AP)