2024. május 9., csütörtök
BAJNOKOK LIGÁJA

Jöhet a San Siro-elődöntő!

Nem csalódtak az olasz szurkolók a BL szerda esti játéknapján, hiszen az Inter a San Siróban megőrizte kétgólos előnyét a Benficával szemben, így készülhet a Milannal vívandó elődöntőre, vagyis biztos, hogy lesz olasz csapat a torna június 10-ei isztambuli fináléjában. A portugál gárda azért nem tette le a fegyvert, és derekasan ment előre a nyílt sisakos ütközeten. A vezetést mégis a Neroazzurri szerezte meg Barella klasszis, bal felsőben kikötő lövésével (14.), de a lisszaboniak még a pihenő előtt egyenlítettek a Rafa Silva jobb oldali beadására emelkedő Aursnes látványos, felső léc alá vágódó fejesével (38.). A második játékrész derekán aztán úgy tűnt, kettős sikerrel lép tovább az Inter, előbb Lautaro Martínez vágta be közvetlen közelről Dimarco tökéletes, élesen beadott labdáját (65.), majd Correa tekert balról precízen, a játékszer a hosszú kapufáról került a hálóba (78.). Az utolsó két szó mégis a Benficáé lett, előbb Grimaldo szabadrúgását Antonio Silva csúsztatta a kapu bal oldalába (86.), majd az utolsó utáni pillanatban, egy szöglet utáni kavarodás végén Musa talált be (90+5.).

Antonio Silva tökéletes ütemben emelkedett a csúsztatásra (Fotó: Beta/AP)

Antonio Silva tökéletes ütemben emelkedett a csúsztatásra (Fotó: Beta/AP)

A negyeddöntő slágerpárharca nem hozott komolyabb izgalmakat, a Bayern az Allianz Arénában is szenvedett a helyzetkihasználással, de legalább nem kapott ki másodszor is a Manchester Citytől. Az első félidőben egy tizenegyest a kapu fölé bombázó Haaland egy második félidei kontra befejezésekor már nem hibázott (57.), míg a bajorok becsületét Kimmich mentette meg, aki az Akanji kezezése miatt befújt büntetőt értékesítette (83.). A City a Real Madrid ellen készülhet az elődöntőre.

BL, negyeddöntő, visszavágók: Bayern–Manchester City 1:1 (tj. a Manchester City 4:1-gyel), Inter–Benfica 3:3 (tj. az Inter 5:3-mal).

Nyitókép: Antonio Silva tökéletes ütemben emelkedett a csúsztatásra (Fotó: Beta/AP)