2024. május 9., csütörtök

Nyolc meccsre eltiltották a Fulham szerb csatárát

Kirívóan súlyos büntetést kapott Aleksandar Mitrović, az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Fulham szerb csatára, akit nyolc mérkőzésről tiltottak el a Manchester United elleni FA Kupa-mérkőzésen tanúsított viselkedéséért.

A támadót a márciusi negyeddöntő második félidejében azonnali piros lappal küldte le a pályáról Chris Kavanagh játékvezető, miután a szerb csatár meglökte őt és üvöltözött vele.

Mitrović azt követően támadt a bíróra, hogy a második játékrész közepén, videózás után kezezés miatt kiállította csapattársát, Williant és büntetőt ítélt az akkor még 1-0-s hátrányban álló MU javára. A mérkőzést végül a manchesteriek nyerték meg 3-1-re.

Az angol szövetség illetékes bizottsága keddi döntése szerint Mitrovićnak automatikusan járt három meccses eltiltás, illetve további hármat kapott a játékvezetővel szembeni erőszakos magatartásáért és még kettőt a „helytelen, sértő és fenyegető" szavaiért.

A büntetés a bajnoki találkozókra vonatkozik, így a 12 találatával a Fulham házi gólkirályának számító futballista csupán a Premier League utolsó három fordulójában játszhat majd újra.

Nyitókép: Jon Super/AP