2024. május 9., csütörtök
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Torino a Zebráké

Az olasz foci egyik nagy hagyományú városi rangadóját rendezték meg kedd este Torinóban, ahol gólzáporos csatát vívott a Juventus és a város nevét viselő gárda. A Torino már a 2. percben vezetett, amikor egy jobb oldali szöglet után Buongiorno fejelte le a labdát, amit a kapu torkából Karamoh vágott be. Negyedórával később már az egyenlítést ünnepelhette az Öreg Hölgy, a szerb válogatott Kostić a tizenhatosba törve balról vágta be élesen a labdát, amire Cuadrado érkezett, a lövése egy védőn is megpattanva kötött ki a bal felsőben (16.). A papíron vendégcsapat azonban még a szünet előtt válaszolt, a másik szerb kiválóság, Ilić kanyarított be laposan balról, Sanabria pedig a rövid alsóba pöccintette a játékszert (43.), mégsem ez volt az első félidő utolsó fontos mozzanata, Di María bal oldali szögletét Danilo fejelte be a jobb kapufáról, Vanja Milinković-Savić már a gólvonal mögül piszkálta ki a labdát (45+1.).

A súlyos térdsérülésből felépült Paul Pogba hét év után lépett fel újra Juve-mezben (Fotó: Getty Images)

A súlyos térdsérülésből felépült Paul Pogba hét év után lépett fel újra Juve-mezben (Fotó: Getty Images)

A második félidő elején újabb szerb klasszis, Vlahović járt közel a találathoz, de csak a felső lécet forgácsolta szét, ahogyan a túloldalon Linetty is megtette ugyanezt. Az első félidőhöz képest hosszú gólszünetet végül a Juventus törte meg: Chiesa jobbról érkező beadását Bremer fejelte be (71.), nem sokkal később pedig a brazil védő átadása után Rabiot pecsételte meg a fekete-fehérek három pontját (81.). A Juventus 15 pontos büntetése óta remek szériát fut, sorozatban négy meccset nyert, és már csak hat ponttal marad el a Konferencia Liga-szereplést érő hatodik helytől, amit jelenleg az Atalanta birtokol, illetve tízpontos a lemaradása a negyedik, BL-helyen álló Lazio mögött.

Angol FA-kupa, nyolcaddöntő: Stoke–Brighton 0:1, Leicester–Blackburn 1:2, Fulham–Leeds 2:0, Bristol City–Manchester City 0:3. Francia kupa, negyeddöntő: Lyon–Grenoble 2:1. Olasz bajnokság, 21. forduló: Cremonese–Roma 2:1, Juventus–Torino 4:2. Az élcsoport: Napoli 65, Inter és Milan 47, Lazio 45 pont stb.

Nyitókép: A súlyos térdsérülésből felépült Paul Pogba hét év után lépett fel újra Juve-mezben (Fotó: Getty Images)