2024. május 9., csütörtök
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Két gyors manchesteri gól

Lejátszották az angol szezon első címmeccsét, a londoni Wembley-ben a Manchester United és a Newcastle csapott össze a ligakupa-trófeáért. A találkozón a Newcastle tartott több labdát, viszont a United támadott veszélyesebben, és a Vörös Ördögök is szerezték meg az első gólt, amikor Shaw bal oldali szabadrúgását Casemiro bólintotta a jobb alsóba (33.). Hamarosan aztán megnyugtatóbb előnyt élvezett Erik ten Hag csapata, amikor Weghorst kiugratásával Rashford került éles helyzetbe a tizenhatosban, és életerősen ellőtt Karius kapus mellett (39.). A Szarkák nyomása ellenére az eredmény már nem változott a hátralévő időben, a Manchester United kupasikerével már biztosította helyét a Konferencia Ligában, ám ha a Premier League-szereplés alapján magasabb nemzetközi tornára kvalifikálja magát, a KL-indulási jog a következő PL-csapatra száll.

A Vörös Ördögök ünneplik a ligakupaserleget (Fotó: Beta/AP)

A Vörös Ördögök ünneplik a ligakupaserleget (Fotó: Beta/AP)

A szezon egyik meglepetése született Spanyolországban, ahol az Almería Touré 24. percben szerzett góljával megverte a hatalmas fölényben játszó Barcelonát, így a katalán gárda nem használta ki, hogy a Királyi Gárda csak egy pontot zsebelt be a madridi derbin. A Bundesligában az éllovasok derbijét rendezték Münchenben, a Bayern pedig Choupo-Moting, Coman és Musiala első félidei találatával tette egyértelművé az erőviszonyokat a berlini Unionnal szemben. Franciaországban a Marseille a PSG legyőzésével a párizsiak nyakában lihegett volna, ám Mbappé duplája és Messi gólja fölényes vendégsikert hozott a kikötővárosban, így a PSG ismét magabiztos előnnyel vezeti  Ligue 1-et.

Angol ligakupa, döntő: Manchester United–Newcastle 2:0. Francia bajnokság, 25. forduló: Monaco–Nice 0:3, Marseille–PSG 0:3. Az élcsoport: PSG 60, Marseille 52, Monaco és Lens 50 pont stb. Német bajnokság, 22. forduló: Bayern–Union 3:0. Az élcsoport: Bayern és Borussia (D) 46, Union 43, Leipzig 42 pont stb. Olasz bajnokság, 24. forduló: Udinese–Spezia 2:2, Milan–Atalanta 2:0. Az élcsoport: Napoli 65, Inter és Milan 47, Roma 44 pont stb. Spanyol bajnokság, 23. forduló: Almería–Barcelona 1:0, Sevilla–Osasuna 2:3. Az élcsoport: Barcelona 59, Real Madrid 52, Real Sociedad 43, Atlético Madrid 42 pont stb.

Nyitókép: A Vörös Ördögök ünneplik a ligakupaserleget (Fotó: Beta/AP)