2024. május 9., csütörtök
BAJNOKOK LIGÁJA

Manchesterre maradt a döntés

Roppant színvonalas első felvonást hozott a madridi Santiago Bernabéuban a Real és a Manchester City előrehozott finálénak is beillő elődöntője, amely után teljesen nyitott maradt a párharc. A két trénernagyágyú, Carlo Ancelotti és Pep Guardiola gárdája nyílt sisakos meccsen feszült egymásnak, és bár eleinte a Haaland vezette Városiak helyeztek nagyobb nyomást Courtois kapujára, a gólcsend a túloldalon tört meg, miután a bal szélen elrohanó Camavinga gurított Vinícius elé, aki mintegy húsz méterről, középről hatalmas bombát akasztott a bal felsőbe (36.). A térfélcsere után megfordultak a szerepkörök, a Királyi Gárda nyomott jobban, de a vendégek találtak be: egy akció végén Gündoğan hagyta ott a labdát a második hullámból érkező De Bruyne előtt, akinek az életerős lövése a bal alsóba vágódott (67.). A hajrában a Blancók megszerezhették volna a győzelmet, de Ederson kapus Benzema fejesénél és Tchouaméni távoli bombájánál is bravúrral hárított.

A slágerpárharc a szerdai visszavágón dől el (Fotó: El Mundo)

A slágerpárharc a szerdai visszavágón dől el (Fotó: El Mundo)

A két alacsonyabb rangú tornán is eljutottak az életben maradt csapatok az elődöntőhöz. Az Európa-ligában a Juventus és a Sevilla küzdelme a sláger, hiszen a papíron erősebb torinóiak a torna „specialistáit”, az elmúlt két évtized alatt hatszoros győztes andalúzokat fogadják. A másik ágon Rómában kezdenek a Farkasok és a Leverkusen, míg a Konferencia Ligában teljesen kiszámíthatatlan, hogy mi történik a Fiorentina–Basel és a West Ham–AZ Alkmaar találkozón.

BL, elődöntő, 1. mérkőzés: Real Madrid–Manchester City 1:1. Szuperliga, alsóház, 4. forduló: Mladost–Radnik 2:0, Napredak–Radnički (N) 1:2. A sorrend: Napredak és Kolubara 37, Javor 34, Radnički (N), Mladost és Spartacus 32, Radnik 30, Mladost GAT 28 pont.

Nyitókép: A slágerpárharc a szerdai visszavágón dől el (Fotó: El Mundo)