2024. május 9., csütörtök
ÖKÖLVÍVÓ-EB, BELGRÁD

Hét szerbiai a döntőben

Az összesen húsz szerbiai elődöntős közül négy női és három szerbiai versenyző harcolta ki a döntőt. A sort ezúttal is Nagy Varga Krisztina (48 kg) nyitotta meg, de nem volt nehéz dolga, mert a megnyert 4:1-es első menet után a bolgár Aszenova sérülés miatt feladta. A döntőben a szerbiai versenyző az orosz Csumgalakovával találkozik. Sara Ćirković (54 kg) a magyar Lakotár Hannát győzte le, a két honosított orosz versenyző, Natalija Sandrina (60 kg) és Krisztina Kuluhova (63 kg) is nyert, előbbi az ír Hurringtont, utóbbi a szlovák Kubalovát győzte le.

A férfiaknál az első győzelmet Jovan Nikolić (71 kg) harcolta ki, ő a moldovai Cabotarit verte meg, és grúz ellenfele lesz a fináléban, a 80 kilós Rastko Simić az orosz Szadomát múlta felül, és az aranyért a horvát Veočićtyal lép a szorítók közé, valamint győzelmet aratott Dušan Veletić (+92 kg) is, aki horvátot vert, és az utolsó meccsen spanyollal találkozik.

A magyaroknál is lettek döntősök. Lakos Regina (70 kg) a fehérorosz Danyilcsikkal igencsak megszenvedett, rá is számoltak, de végül segédpontokkal 4:3-ra nyert. Bernáth Attila (51 kg) meglepetten kezdett a spanyol Lozano ellen, aki a kezdő gongszó után mindjárt nekiugrott, de a magyar gyorsan felvette a ritmust, és már az első menet után vezetett, végül pedig 4:1-es pontozással nyert.
A női döntőket szombaton, a férfi finálékat pedig vasárnap rendezik meg.