2024. május 8., szerda
NŐI EB

Vaskos meglepetés a magyar–szerb csoportban

Minden várakozást átíró papírforma-borulással zárult a magyarokkal és szerbekkel fémjelzett D csoport küzdelme a szlovén–izraeli rendezésű női kontinenstornán. Szlovákia lányai ugyanis egy szinte végig uralt meccsen bőven két számjegyű különbséggel megverték Törökországot, ezzel megkaparintották a harmadik helyet, ami nyolcaddöntős szereplést jelent számukra. A szlovák lányok sikere azért is számít érthetetlennek, mert a törökök az előző fordulóban a magyarokat verték, akik viszont vasárnap legyőzték a címvédő Szerbiát…

A szlovák lányok rendesen megviccelték a törököket (Fotó: FIBA)

A szlovák lányok rendesen megviccelték a törököket (Fotó: FIBA)

A csoportkör lezárultával kialakultak a nyolcaddöntős párosítások is, Szerbia a C jelű kvartett harmadik helyezettjével, Nagy-Britanniával mérkőzik meg, a negyeddöntőben pedig Belgium lehet a riválisa. A magyarok a formátum értelmében csoportgyőztesként automatikusan negyeddöntőbe jutottak, ahol a cseh–görög párharc győztese lesz az ellenfelük.

A regionális ABA-liga döntőjében a Crvena zvezda első hazai meccsén megverte a Partizant, így legalább még egy meccsig tart a trófeáról döntő sorozat.

Eredmények, 3. forduló, A csoport: Spanyolország–Görögország 76:60. A csoport végeredménye: Spanyolország és Montenegró 5, Görögország és Lettország 4 pont. B csoport: Csehország–Izrael 61:52. A csoport végeredménye: Belgium 6, Csehország 5, Olaszország 4, Izrael 3 pont. C csoport: Franciaország–Szlovénia 73:68. A csoport végeredménye: Franciaország 6, Németország 5, Nagy-Britannia 4, Szlovénia 3 pont. D csoport: Szlovákia–Törökország 80:66. A csoport végeredménye: Magyarország és Szerbia 5, Szlovákia és Törökország 4 pont. A nyolcaddöntőben: Montenegró–Olaszország, Csehország–Görögország, Németország–Szlovákia, Szerbia–Nagy-Britannia. ABA-liga, döntő: Crvena zvezda–Partizan 91:78 (a sorozatban 1:2).

Nyitókép: A szlovák lányok rendesen megviccelték a törököket (Fotó: FIBA)