2024. május 9., csütörtök

Átalakultak a keleti erőviszonyok

Nagy főcsoportközi derbit nyert meg az elitliga szerda hajnali műsora keretében a Phoenix, amely a Milwaukeet fogadta. A kiválóságokkal teletűzdelt gárdák eltérő utat járnak be, hiszen a Suns a több sérüléssel nehezített, felemás szezonrajt után egyértelműen felfelé kapaszkodik, míg a Bucks egy biztató kezdés, ám ingadozó védelem és játékrendszer miatti edzőváltás óta lefelé tart a lejtőn.

Ez a tendencia folytatódott ezúttal is, a házigazdánál mindhárom szupersztár-pontgyáros, Devin Booker (32), Kevin Durant (28) és Bradley Beal (25) fellépett, aminek látszólag szoros, de a negyedik negyedben már végig kézben tartott diadal lett az eredménye, míg a vendégek öt meccsből negyedik zakójukat kapták, amióta Doc Rivers vette át az irányítást. A Milwaukeenál Giannis Antetokounmpo (34-10-6) mellől igencsak hiányzott támadásban a bokahúzódás miatt pihenő Damian Lillard és a kezdőcenter Brook Lopez.

A Bucks egyébként kezd ráfizetni rossz sorozatára, hiszen már a nagy formában játszó Cleveland és New York is hajszállal előzi a keleti főcsoportban, ahol a Boston mögötti második hely lehet a reális céljuk a Celtics kihívóinak. Ebből a futásból pedig a Philadelphia gyakorlatilag kiszállt, miután a várakozásoknak megfelelően megoperálták Joel Embiid bal térdét. A kameruni centerre legalább négyhetes kihagyás vár, amivel eldőlt, hogy idén biztosan nem lesz elég lejátszott találkozója ahhoz, hogy bármilyen alapszakaszdíjat bezsebeljen, így többek között az MVP-cím terén sem újrázhat…

Kapcsolódó hír, hogy Adam Silver NBA-komisszár a torontói Scottie Barnest és az atlantai Trae Youngot jelölte Embiid és a jobb vállsérülést összeszedő Julius Randle (New York) helyére a másfél hét múlva esedékes, indianapolisi All Star-gálamérkőzés keretébe.
NBA, alapszakasz: Indiana–Houston 132:129, Brooklyn–Dallas 107:119, Miami–Orlando 121:95, New York–Memphis 123:113, Chicago–Minnesota 115:115, h. u. 129:123, Utah–Oklahoma 124:117, Phoenix–Milwaukee 114:106. ABA-liga, 19. forduló: Krka–Studentski Centar 72:97, Zadar–Mega 74:71. Az élcsoport: Crvena zvezda 35, Budućnost 33, Partizan és Olimpija 32 pont stb.

 

Nyitókép: Kevin Durant bizakodóbb lehet a jövőt illetően, mint Giannis Antetokounmpo? (Fotó: Beta/AP)