2024. április 30., kedd
NBA

Az elvesztegetett történelem

Két kiegyenlített erőviszonyú párharccal folytatódott az NBA playoffja. A Denver nyugaton a második phoenixi meccsre készült, de ahelyett, hogy 3:1-re elhúzott volna, ismét alulmaradt Devin Booker és Kevin Durant (36-36) sziporkázó támadópárosával szemben. Igaz, a show-t ezúttal Nikola Jokić vitte el, aki kiváló hatékonysággal 53 pontos playoffkarriercsúcsig számlált, ami minden találkozót tekintve is egyéni legjobbja, egyben a Nuggets franchise-csúcsa a rájátszásokban. A zombori ráadásul az első center lett, aki playoffmeccsen 50 pontig és 10 asszisztig számlált, hiszen utóbbiból is kiosztott 11-et.

A Jokernek volt egy kínos szituációja Mat Ishbia Suns-tulajdonossal (Fotó: The Denver Post)

A Jokernek volt egy kínos szituációja Mat Ishbia Suns-tulajdonossal (Fotó: The Denver Post)

Keleten idegtépő végjátékban egalizált a Philadlephia a Boston ellen. A 76ers többször is vaskosan két számjegyű előnnyel vezetett, a Celtics innen kapaszkodott vissza, az utolsó pillanatban még az újabb remek partit hozó James Hardennek (42-8-9) kellett egálra mentenie. A szakállkirályon kívül Joel Embiid (34-13) is jól teljesített, a kiegyenlítettebb csapatmunkát hozó túloldalon a fokozatosan belendülő Jayson Tatum 24, Jaylen Brown 23, Marcus Smart 21 pontig számlált, utóbbi a ráadás végén győztes triplát dobott, de videózás után kiderült, hogy a dudaszó után engedte el a labdát.

A podgoricai Budućnost jutott be elsőként a regionális ABA-liga elődöntőjébe, miután – 19 pontos hátrányból felállva – másodszor is megverte a Megát.

NBA, playoff, főcsoport-elődöntő, kelet: Philadelphia–Boston 107:107, h. u. 116:115 (a sorozatban 2:2). Nyugat: Phoenix–Denver 129:124 (2:2). ABA-liga, negyeddöntő: Mega–Budućnost 80:82 (a sorozatot a Budućnost nyerte meg 2:0-ra).

Nyitókép: A Jokernek volt egy kínos szituációja Mat Ishbia Suns-tulajdonossal (Fotó: The Denver Post)