2024. április 30., kedd
KÉZILABDA – BAJNOKOK LIGÁJA

Nehéz csoportban a Szeged és a Győr

Ljubljanában kisorsolták a férfi- és a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportbeosztását a 2017/18-as idényre. A Mol-Pick Szeged nehéz csoportba került, hiszen ellenfelei között ott találhatjuk a címvédő Vardar Szkopjét és a Barcelonát is. A Telekom Veszprém már a csoportmeccsek során visszavághat a 2016-os döntőben elszenvedett vereségért a lengyel Kielcének.

A szerencse úgy hozta, hogy két nagyon erős, de kiegyensúlyozott csoport állt össze. Érdekes lesz a Flensburg ellen felkészíteni a Veszprémet, de az előző évadban meg fordítva történt, ilyen a sport, ilyen az edzők élete. Óriási harcot vívunk majd a PSG-vel, a Kiellel és a volt együttesemmel is. Nehéz lesz az élen végezni” nyilatkozta Ljubomir Vranješ, a Veszprém vezetőedzője.

Nem lehetett azt várni, hogy gyenge csapatokkal találkozunk, ebben a mezőnyben nincs is ilyen. Több olyan gárdával is összefutunk, amellyel az előző idényben is hatalmas harcban álltunk. A csoportunkban az első és a második helyért nem is harc, szinte háború lesz, és nagyon szeretném, ha ebben mi is részt vennénk. A német bajnokkal is újra találkozunk, de ezek már hagyományos ütközetek” – mondta Juan Carlos Pastor, a Szeged edzője.

A férfikézilabda Bajnokok Ligája csoportjai, A csoport: Barcelona (spanyol), Vardar Szkopje (macedón), Löwen (német), Zagreb (horvát), Wisła Płock (lengyel), Mol-Pick Szeged, Kristianstad (svéd), Nantes (francia). B csoport: Telekom Veszprém, Kielce (lengyel), PSG (francia), Aalborg (dán), Celje (szlovén), Meskov Breszt (fehérorosz), Flensburg (német), Kiel (német). C csoport: Ademar León (spanyol), Skjern (dán), Velenje (szlovén), Schaffhausen (svájci), Dinamo Bucureşti (román), Elverun (norvég). D csoport: Metalurg Szkopje (macedón), Zaporizzsja (ukrán), Montpellier (francia), Beşiktaş (török), Csehovszki Medvegyi (orosz), valamint a portugál Sporting, a finn Cocks, a szlovák Tatran Prešov és az osztrák HC Hard részvételével szeptember 2–3-án megrendezésre kerülő selejtező torna győztese.

A nőknél a címvédő Győr rendkívül erős csoportba került, ellenfelei az orosz Rosztov Don, a dán Midtjylland és a francia Brest lesznek. A Ferencváros sorsolása valamivel kedvezőbb, igaz, nehéz csatára így is számíthatnak a zöld-fehér lányok, mivel a csoportmeccsek során összemérik erejüket az idei ezüstérmes Vardar Szkopjéval.

A női kézilabda Bajnokok Ligája csoportjai, A csoport: CSM Bucureşti (román), Nykøbing (dán), Krim Ljubljana (szlovén), Vistal Gdynia (lengyel). B csoport: Győri Audi ETO, Rosztov Don (orosz), Midtjylland (dán), Brest (francia). C csoport: Vardar Szkopje (macedón), Larvik (norvég), FTC-Rail Cargo Hungaria, valamint a német Thüringier HC, a svéd Höörs, az osztrák Hypo NÖ és a spanyol Mecalia Atlético Guardés részvételével szeptember 9–10-én rendezendő selejtező torna győztese. D csoport: Budućnost Podgorica (montenegrói), Metz (francia), BBM Bietigheim (német), valamint a norvég Vipers Kristiansand, a horvát Podravka Koprivnica, a török Kastamonu Belediyesi és a fehérorosz Gomel részvételével szeptember 9–10-én rendezendő selejtező torna győztese.