2024. április 30., kedd

Rasmussen bő vb-kerete

A napokban kihirdette 28 fős, bő keretét Kim Rasmussen, a decemberi világbajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. A női kézilabda-vb-t december 1. és 17. között rendezik Németországban, a magyarok Norvégia, Svédország, Csehország, Argentína és Lengyelország válogatottjával szerepelnek azonos csoportban.

A magyar válogatott bő kerete, kapusok: Bíró Blanka (FTC), Janurik Kinga (Érd), Kiss Éva (Győri ETO), Szikora Melinda (FTC). Mezőnyjátékosok: Bódi Bernadett (Győri ETO), Faluvégi Dorottya (FTC), Gávai Szonja (Érd), Görbicz Anita (Győri ETO), Háfra Noémi (FTC), Hársfalvi Júlia (DVSC), Kisfaludy Anett (Érd), Kiss Nikolett (Érd), Klivinyi Kinga (Érd), Kovacsics Anikó (FTC), Kovács Anna (Dunaújváros), Lukács Viktória (FTC), Mayer Szabina (Fehérvár), Mazák-Németh Csilla (Siófok), Mészáros Rea (FTC), Planéta Szimonetta (Chambray Touraine), Schatzl Nadine (FTC), Sirián Szederke (DVSC), Szekeres Klára (FTC), Szöllősi-Zácsik Szandra (Budaörs), Szucsánszki Zita (FTC), Tomori Zsuzsanna (Győri ETO), Tóth Gabriella (Érd), Triscsuk Krisztina (Kisvárda). (MTI)

Második a Kanizsa

A Vajdasági Kézilabda-szövetség által rendezett kézilabda-bajnokságban az utánpótlás-korosztályú, 12 éves vagy fiatalabb korcsoportban lejátszották a negyedik tornát az A csoportban, amivel befejeződött az alapszakasz. A fiúk Magyarkanizsán léptek pályára, eredmények: Spartacus–Kanizsa 5:9, Zenta–Potisje 10:13, Potisje–Spartacus 13:5, Kanizsa–Zenta 16:9. Négy torna után a végső sorrend: 1. Potisje 18, 2. Kanizsa 12, 3. Spartacus 5, 4. Zenta 1 pont.

A lányok Nagykikindán játszottak, eredmények: Zitzer–Kikinda 1:17, Radnički–Kanizsa 8:3, Halász József–Kikinda 7:12, Radnički–Zitzer 11:7, Kanizsa–Halász József 5:16. Négy torna után a végső sorrend: 1. Kikinda 16, 2. Halász József 12, 3. Radnički 7, 4. Kanizsa 4, 5. Zitzer 1 pont.

A rájátszásban a csoportok első két helyezettjei a felsőházban, míg a többi csapat az alsóházban folytatja a bajnokságot, amely jövő tavasszal kezdődik.

A Kanizsa csapatainak eredményeit Ivković Ádám, a klub elnöke értékelte:

– Hosszú és nehéz felkészülés után kezdtük meg második idényünket az U12-es korosztályú fiúk tartományi bajnokságában, amely négy tornát foglalt magában. A sok munka és edzés meghozta az eredményes szereplést a csapat számára, mivel az egész alapszakaszt figyelembe véve a vártnál jobb teljesítményt nyújtottak a fiúk. Sikerült a tavalyi hullámzó teljesítményt kiküszöbölni, jó formaidőzítéssel és összehangolt csapatjátékkal javítottunk az eredményességen. A Kanizsa az alapszakasz befejezése után csoportjában a második helyet szerezte meg, csak az adai Potisje együttesétől szenvedett vereséget, és az elért eredmény alapján a rájátszásban a felsőházban fog szerepelni. A rájátszásban új és erős csapatokkal fogunk megismerkedni és találkozni, így újabb versenytapasztalatokat és rutint szereznek játékosaink. A klubban ezt az eredményt mi nagy sikernek könyveljük el, maximálisan elégedettek vagyunk, mert ezzel felkerültünk a tartományi utánpótláscsapatok elit mezőnyébe. A lánycsapatunk az idén először vett részt a tartományi utánpótlás-bajnokságon, szolid teljesítményt nyújtva a negyedik helyet szerezte meg csoportjában, így a rájátszásban az alsóházban fog szerepelni. Mi újoncként ezt a bajnokságot tanulásként és tapasztalatszerzésként éltük meg, ahol a lányok nagy lelkesedéssel és odaadással játszottak az erős és nagy kézilabda-hagyományokkal rendelkező klubokkal szemben. Az alapszakasz befejezése után tovább folytatjuk a munkát, az edzéseket, és előkészületi mérkőzéseken készülünk a fiúk felsőházi, illetve a lányok alsóházi rájátszására, ahol méltóan akarjuk képviselni klubunkat.