2024. május 20., hétfő
KERÉKPÁROZÁS

Bennett-dupla, Dina a tízben

Rangos, WorldTeamekkel és ProTeamekkel felálló mezőnnyel zajlott le Erdélyben a négynapos Szebeni Körverseny, amelyen több magyar versenyző is rajthoz állt. Közülük Dina Márton teljesített a legjobban, aki idén az osztrák ATT Investments mezében teker. Dina az első, Nagyszeben környéki etapon a győztessel azonos idővel 29. lett, másnap bő egy percet kapott a Nagyszeben és Bilea-tó közti, hegymászással záruló távon, ezzel 10. helyen ért célba. Legjobb részeredményét a Brezoi és Szebenjuharos közti, ugyancsak hegyi befutós szakaszon jegyezte, ahol 6. helyen zárt mindössze 18 másodperccel lemaradva a győztestől. A zárónap egy nagyszebeni rövid etapra és egy rövid egyéni időfutamra volt osztva, itt egy 11. és egy 20. helyet szerzett Dina, aki az összetettben az előkelő 9. helyen végzett. Első lett a brit Mark Donovan, a belga Lennert van Eetvelt és a cseh Jakub Otruba – Dina csapattársa – előtt. A szakaszokon a duplázó ír sprinternagyágyú Sam Bennett, Maximilian Schachmann, van Eetvelt és a lengyel Marceli Bogusławski osztozott.

Bennett 2020-ban Tour-szakaszt és zöld ponttrikót nyert a Champs-Elysées-n, nem csoda, hogy Erdélyben könnyedén behúzta a két mezőnyhajrás etapot… (Fotó: Bicisport/SprintCyclingAgency)

Bennett 2020-ban Tour-szakaszt és zöld ponttrikót nyert a Champs-Elysées-n, nem csoda, hogy Erdélyben könnyedén behúzta a két mezőnyhajrás etapot… (Fotó: Bicisport/SprintCyclingAgency)

A Budapest és Pannonhalma közti Visegrád 4 Kerékpárversenyen a cseh Adam Ťoupalík bizonyult a leggyorsabbnak, a legjobb magyar a 11. Árvai Kristóf lett. Teljesen kisajátította magának az Osztrák Körversenyt az ineosos ecuadori Jhonatan Narváez, aki az ötből három etapot és az összetettet is megnyerte (rajta kívül Matteo Sobrero és Pascal Ackermann nyert résztávot).

Nyitókép: Bennett 2020-ban Tour-szakaszt és zöld ponttrikót nyert a Champs-Elysées-n, nem csoda, hogy Erdélyben könnyedén behúzta a két mezőnyhajrás etapot… (Fotó: Bicisport/SprintCyclingAgency)